CROISSANT TROPICAL

Aluat Croissant
Ingrediente:
DOLCE FORNO MAESTRO | 2500G |
Ap? | 950g |
Drojdie de bere | 120g |
Sare | 25g |
JOYPASTE VANIGLIA BIANCA | 15g |
Mod de preparare:
Fr?mânta?i aluatul DOLCE FORNO MAESTRO, drojdia ?i apa.
Ad?uga?i sarea ?i JOYPASTE VANIGLIA BIANCA ?i fr?mânta?i pân? când ob?ine?i un aluat cu o consisten?? neted? ?i catifelat?.
L?sa?i aluatul la dospit pentru aproximativ 40 de minute la temperatura camerei.
Împ?r?i?i aluatul în dou? si pune?i-l în congelator sau în ?oc frig pentru pu?in timp, pentru a avea un rezultat mai bun în faza de pliere.
Foietaj
Ingrediente:
Unt la plac? pentru foietaj | 500g |
Mod de preparare:
Întinde?i fiecare bucat? de aluat cu cele 500g de unt.
Pentru plierea aluatului de foietaj împ?turim aducând marginile în interior, astfel încât s? se întâlneasc? la mijloc, l?s?m la odihnit pentru 20 de minute (a se pune aluatul la congelator la -5/-7°C).
Aten?ie: pute?i de asemenea sa prepara?i aluatul de seara, ?i s? îl depozita?i în frigider pân? diminea?a. În acest caz se diminueaz? cantitatea de drojdie de la 120 la 80 de grame.
Decor
Ingrediente:
COVERDECOR WHITE CHOCOLATE | cât este nevoie |
Mod de preparare:
Topi?i COVERDECOR-ul la 50°C.
Compozi?ia final?
Întinde?i aluatul de foietaj de grosimea de aprox. 3,5mm, t?ia?i-l în form? de triunghi ?i forma?i croissant-ul.
Pune?i în dospitor la 24-26°C pentru 2-3 ore la o umiditate relativ? de 70-80%.
Coace?i la 165-170°C pentru aprox. 18-20 de minute în cuptor cu ventila?ie.
O dat? r?cite, t?ia?i croissantele pe orizontal ?i umple?i-le cu CHOCOCREAM CRUNCHY TROPICAL ?i glazura?i cu COVERCREAM WHITE.
Pute?i orna cu YELLOW MINI PETAL de la Dobla.