CROISSANT TROPICAL

Aluat Croissant
Ingrediente:
DOLCE FORNO MAESTRO | 2500G |
Apă | 950g |
Drojdie de bere | 120g |
Sare | 25g |
JOYPASTE VANIGLIA BIANCA | 15g |
Mod de preparare:
FrământaÈ›i aluatul DOLCE FORNO MAESTRO, drojdia È™i apa.
AdăugaÈ›i sarea È™i JOYPASTE VANIGLIA BIANCA È™i frământaÈ›i până când obÈ›ineÈ›i un aluat cu o consistență netedă È™i catifelată.
Lăsați aluatul la dospit pentru aproximativ 40 de minute la temperatura camerei.
ÎmpărÈ›iÈ›i aluatul în două si puneÈ›i-l în congelator sau în È™oc frig pentru puÈ›in timp, pentru a avea un rezultat mai bun în faza de pliere.
Foietaj
Ingrediente:
Unt la placă pentru foietaj | 500g |
Mod de preparare:
ÎntindeÈ›i fiecare bucată de aluat cu cele 500g de unt.
Pentru plierea aluatului de foietaj împăturim aducând marginile în interior, astfel încât să se întâlnească la mijloc, lăsăm la odihnit pentru 20 de minute (a se pune aluatul la congelator la -5/-7°C).
AtenÈ›ie: puteÈ›i de asemenea sa preparaÈ›i aluatul de seara, È™i să îl depozitaÈ›i în frigider până dimineaÈ›a. În acest caz se diminuează cantitatea de drojdie de la 120 la 80 de grame.
Decor
Ingrediente:
COVERDECOR WHITE CHOCOLATE | cât este nevoie |
Mod de preparare:
TopiÈ›i COVERDECOR-ul la 50°C.
Compoziția finală
ÎntindeÈ›i aluatul de foietaj de grosimea de aprox. 3,5mm, tăiaÈ›i-l în formă de triunghi È™i formaÈ›i croissant-ul.
PuneÈ›i în dospitor la 24-26°C pentru 2-3 ore la o umiditate relativă de 70-80%.
CoaceÈ›i la 165-170°C pentru aprox. 18-20 de minute în cuptor cu ventilaÈ›ie.
O dată răcite, tăiați croissantele pe orizontal și umpleți-le cu CHOCOCREAM CRUNCHY TROPICAL și glazurați cu COVERCREAM WHITE.
Puteți orna cu YELLOW MINI PETAL de la Dobla.