MACARONS (DELIMACARON IRCA)

Ingrediente:
DELIMACARON | 1.000g |
Ap? | 200g |
Mod de preparare Macaron:
Mixa?i în mixerul planetar cu fluture la viteza mare timp de 5 minute. Dresa?i cu po?ul pe hârtie de copt (a?ezat? în tava de coacere), sau pe covora?ele de silicon, discuri de m?rimea dorit?.
A?tepta?i pân? se formeaz? o crust?. Timpul de a?teptare este relativ ?i depinde de umezeala ?i c?ldura ambiental?: minim 10 minute, maxim 1 or?.Coace?i 15-18 minute la 150°C (dac? folosi?i cuptor cu vatr?, ?ine?i supapa deschis?).
L?s??i s? se r?ceasc? bine (ideal ar fi s? se usuce de pe o zi pe alta), pune?i crema ganaj (recomandam ganaj pe baz? de ap? pentru a permite cojilor de macarons s? se rehidrateze).
P?stra?i în frigider.
GANAJ DE ZMEURA
Ingrediente:
Ap? cald? | 60g |
FRUTTIDOR LAMPONE | 100g |
MINUETTO FONDENTE ECUADOR 70% - topit la circa 45°C | 100g |
Mod de preparare ganaj:
Amesteca?i apa calda cu FRUTTIDOR, ad?uga?i ciocolata topita (MINUETTO FONDENTE ECUADOR 70%) ?i amesteca?i cu mixerul vertical pân? la crearea unei emulsii perfecte.
L?sa?i la frigider la cristalizat pân? la ob?inerea unei consisten?e perfecte.
Alte recomand?ri:
- se poate colora direct aluatul crud folosind coloran?i hidrosolubili (colorgel de la Modecor). Colorantul se adaug? la finalul mix?rii în planetar?. Colorantul trebuie diluat în ap? în prealabil având grij? s? sc?de?i din re?et? cantitatea respectiv? de ap?.
- cojile de macarons se pot p?stra pentru mai multe zile:
1) în pungi de plastic închise ermetic
2) congelate.
- pute?i mic?ora temperatura cuptorului ?i m?ri timpul de coacere pentru a usca ?i mai tare cojile de macaron; în acest fel ob?ine?i un timp de conservare mai lung.
- înainte de a pune ganajul ?i de a uni cojile, este recomandat sa presa?i u?or interiorul cojii pentru a crea mai mult spa?iu cremei.