MACARONS (DELIMACARON IRCA)

Ingrediente:
DELIMACARON | 1.000g |
Apă | 200g |
Mod de preparare Macaron:
MixaÈ›i în mixerul planetar cu fluture la viteza mare timp de 5 minute. DresaÈ›i cu poÈ™ul pe hârtie de copt (aÈ™ezată în tava de coacere), sau pe covoraÈ™ele de silicon, discuri de mărimea dorită.
AÈ™teptaÈ›i până se formează o crustă. Timpul de aÈ™teptare este relativ È™i depinde de umezeala È™i căldura ambientală: minim 10 minute, maxim 1 oră.CoaceÈ›i 15-18 minute la 150°C (dacă folosiÈ›i cuptor cu vatră, È›ineÈ›i supapa deschisă).
Lăsăți să se răcească bine (ideal ar fi să se usuce de pe o zi pe alta), puneți crema ganaj (recomandam ganaj pe bază de apă pentru a permite cojilor de macarons să se rehidrateze).
PăstraÈ›i în frigider.
GANAJ DE ZMEURA
Ingrediente:
Apă caldă | 60g |
FRUTTIDOR LAMPONE | 100g |
MINUETTO FONDENTE ECUADOR 70% - topit la circa 45°C | 100g |
Mod de preparare ganaj:
AmestecaÈ›i apa calda cu FRUTTIDOR, adăugaÈ›i ciocolata topita (MINUETTO FONDENTE ECUADOR 70%) È™i amestecaÈ›i cu mixerul vertical până la crearea unei emulsii perfecte.
LăsaÈ›i la frigider la cristalizat până la obÈ›inerea unei consistenÈ›e perfecte.
Alte recomandări:
- se poate colora direct aluatul crud folosind coloranÈ›i hidrosolubili (colorgel de la Modecor). Colorantul se adaugă la finalul mixării în planetară. Colorantul trebuie diluat în apă în prealabil având grijă să scădeÈ›i din reÈ›etă cantitatea respectivă de apă.
- cojile de macarons se pot păstra pentru mai multe zile:
1) în pungi de plastic închise ermetic
2) congelate.
- puteÈ›i micÈ™ora temperatura cuptorului È™i mări timpul de coacere pentru a usca È™i mai tare cojile de macaron; în acest fel obÈ›ineÈ›i un timp de conservare mai lung.
- înainte de a pune ganajul È™i de a uni cojile, este recomandat sa presaÈ›i uÈ™or interiorul cojii pentru a crea mai mult spaÈ›iu cremei.