MACARONS (DELIMACARON IRCA)
Ingrediente:
DELIMACARON | 1.000g |
Apă | 200g |
Mod de preparare Macaron:
Mixați în mixerul planetar cu fluture la viteza mare timp de 5 minute. Dresați cu poșul pe hârtie de copt (așezată în tava de coacere), sau pe covorașele de silicon, discuri de mărimea dorită.
Așteptați până se formează o crustă. Timpul de așteptare este relativ și depinde de umezeala și căldura ambientală: minim 10 minute, maxim 1 oră.Coaceți 15-18 minute la 150°C (dacă folosiți cuptor cu vatră, țineți supapa deschisă).
Lăsăți să se răcească bine (ideal ar fi să se usuce de pe o zi pe alta), puneți crema ganaj (recomandam ganaj pe bază de apă pentru a permite cojilor de macarons să se rehidrateze).
Păstrați în frigider.
GANAJ DE ZMEURA
Ingrediente:
Apă caldă | 60g |
FRUTTIDOR LAMPONE | 100g |
MINUETTO FONDENTE ECUADOR 70% - topit la circa 45°C | 100g |
Mod de preparare ganaj:
Amestecați apa calda cu FRUTTIDOR, adăugați ciocolata topita (MINUETTO FONDENTE ECUADOR 70%) și amestecați cu mixerul vertical până la crearea unei emulsii perfecte.
Lăsați la frigider la cristalizat până la obținerea unei consistențe perfecte.
Alte recomandări:
- se poate colora direct aluatul crud folosind coloranți hidrosolubili (colorgel de la Modecor). Colorantul se adaugă la finalul mixării în planetară. Colorantul trebuie diluat în apă în prealabil având grijă să scădeți din rețetă cantitatea respectivă de apă.
- cojile de macarons se pot păstra pentru mai multe zile:
1) în pungi de plastic închise ermetic
2) congelate.
- puteți micșora temperatura cuptorului și mări timpul de coacere pentru a usca și mai tare cojile de macaron; în acest fel obțineți un timp de conservare mai lung.
- înainte de a pune ganajul și de a uni cojile, este recomandat sa presați ușor interiorul cojii pentru a crea mai mult spațiu cremei.