Lemon Candle

Ruladă cu gust de lămâie, ananas È™i bezea
Rețetă ruladă
Ingrediente:
IRCA GENOISE | 250g |
Ouă | la temperatura camerei |
Miere | 25g |
Mod de preparare:
AmestecaÈ›i la viteză maximă în mixerul planetar cu tel pentru 7-8 minute. ÎntindeÈ›i compoziÈ›ia obÈ›inută pe o tavă cu hârtie de copt.
CoaceÈ›i la 190-210°C în cuptorul cu ventilaÈ›ie pentru 8 minute (cu trapa de ventilaÈ›ie închisă).
Cremă de lămâie
Ingrediente:
Apă | 500g |
Frișcă 35% | 100g |
TOP CREAM | 200g |
CREMIRCA LIMONE SP | 800g |
Mod de preparare:
AmestecaÈ›i cu telul apa, friÈ™ca È™i TOP CREAM până la formarea unei creme. AdăugaÈ›i CREMIRCA LIMONE SP la compoziÈ›ia de mai sus È™i amestecaÈ›i uÈ™or.
Gelatină de ananas
Ingrediente:
FRUTTIDOR ANANAS | 400g |
Apă | 80g |
LILLY NEUTRO | 80g |
Mod de preparare:
ÎncălziÈ›i puÈ›in apa, adăugaÈ›i LILLY NEUTRO È™i amestecaÈ›i cu telul. AdăugaÈ›i ulterior si FRUTTIDOR ANANAS.
PuneÈ›i compoziÈ›ia obÈ›inută în matriÈ›e în formă de semisfere È™i congelaÈ›i.
Glazură galbenă
Ingrediente:
CHOCOSMART BIANCO | 400g |
Fulgi de porumb - mărunțiti | 120g |
Culoare liposolubilă galbenă | cât este nevoie |
Mod de preparare:
TopiÈ›i CHOCOSMART la circa 30-32°C È™i adăugaÈ›i fulgii de porumb mărunÈ›iÈ›i È™i cernuÈ›i.
*UtilizaÈ›i la 30 °C pentru produsele congelate.
Bezea Italiană
Ingrediente:
TOP MERINGUE | 400g |
Apă | 270g |
Mod de preparare:
PuneÈ›i toate ingredientele în mixerul planetar È™i amestecaÈ›i la o viteza medie spre mare pentru 6-7 minute, până la obÈ›inerea unei consistenÈ›e solide.
Compoziția finală
ÎntindeÈ›i crema de lămâie pe toată suprafaÈ›a aluatului, rulaÈ›i strâns È™i puneÈ›i-l în È™oc frig sau în congelator.
O dată răcit, tăiaÈ›i-l în cilindre de înălÈ›ime de aprox. 5 cm È™i scufundaÈ›i în glazura cu fulgii de porumb È™i poziÈ›ionaÈ›i-l pe discul de aluat.
AÈ™ezaÈ›i semisfera de FRUTTIDOR ANANAS în centrul aluatului rulat È™i cu ajutorul unui sac poÈ™, creaÈ›i un ciuf cu TOP MERINGUE È™i caramelizaÈ›i.