Lemon Candle
Ruladă cu gust de lămâie, ananas și bezea
Rețetă ruladă
Ingrediente:
IRCA GENOISE | 250g |
Ouă | la temperatura camerei |
Miere | 25g |
Mod de preparare:
Amestecați la viteză maximă în mixerul planetar cu tel pentru 7-8 minute. Întindeți compoziția obținută pe o tavă cu hârtie de copt.
Coaceți la 190-210°C în cuptorul cu ventilație pentru 8 minute (cu trapa de ventilație închisă).
Cremă de lămâie
Ingrediente:
Apă | 500g |
Frișcă 35% | 100g |
TOP CREAM | 200g |
CREMIRCA LIMONE SP | 800g |
Mod de preparare:
Amestecați cu telul apa, frișca și TOP CREAM până la formarea unei creme. Adăugați CREMIRCA LIMONE SP la compoziția de mai sus și amestecați ușor.
Gelatină de ananas
Ingrediente:
FRUTTIDOR ANANAS | 400g |
Apă | 80g |
LILLY NEUTRO | 80g |
Mod de preparare:
Încălziți puțin apa, adăugați LILLY NEUTRO și amestecați cu telul. Adăugați ulterior si FRUTTIDOR ANANAS.
Puneți compoziția obținută în matrițe în formă de semisfere și congelați.
Glazură galbenă
Ingrediente:
CHOCOSMART BIANCO | 400g |
Fulgi de porumb - mărunțiti | 120g |
Culoare liposolubilă galbenă | cât este nevoie |
Mod de preparare:
Topiți CHOCOSMART la circa 30-32°C și adăugați fulgii de porumb mărunțiți și cernuți.
*Utilizați la 30 °C pentru produsele congelate.
Bezea Italiană
Ingrediente:
TOP MERINGUE | 400g |
Apă | 270g |
Mod de preparare:
Puneți toate ingredientele în mixerul planetar și amestecați la o viteza medie spre mare pentru 6-7 minute, până la obținerea unei consistențe solide.
Compoziția finală
Întindeți crema de lămâie pe toată suprafața aluatului, rulați strâns și puneți-l în șoc frig sau în congelator.
O dată răcit, tăiați-l în cilindre de înălțime de aprox. 5 cm și scufundați în glazura cu fulgii de porumb și poziționați-l pe discul de aluat.
Așezați semisfera de FRUTTIDOR ANANAS în centrul aluatului rulat și cu ajutorul unui sac poș, creați un ciuf cu TOP MERINGUE și caramelizați.