LILLY sunt produse de baza fara aroma, gata de utilizare la temperaturi reci, in prepararea produselor de cofetarie bazate pe crema vegetala precum Bavaroise, mousse, torturi de inghetata, „panna cotta” etc.
Produsele LILLY sunt extrem de usoare de folosit si garanteaza o calitate imbatabila. Nu mai este nevoie de lungile pregatiri initiale precum masurarea fiecarui ingredient in parte. De asemenea, produsul prezinta o consistenta de inalta calitate avand un aspect si un gust atragator in timp ce ofera posibilitatea de a folosi numeroase aromatizari. Mai mult decat atat, specialitatile obtinute prin utilizarea produselor LILLY raman practic nealterate de inghetarea sau taierea produsului finit.
LILLY NEUTRAL poate fi folosit ca si stabilizator pentru crema vegetala adaugand 50g/litru inainte de batere, este recomandat sa reduceti cantitatea de zahar la 20g/litru.
Versiuni disponibile: LILLY NEUTRAL, CHOCOLATE, TIRAMISU, STRACCIATELLA, CAPPUCINO, HAZELNUT, STRAWBERRY, LEMON, RASPBERRY, PEAR si MANGO.
Ambalaj:
6 kg cutii de carton (6x1 pungi).
LILLY g 200/250 (in functie de tipul de produs, vedeti pe pachet)
Apa sau lapte g 200/250/300 (in functie de tipul de produs, vedeti pe pachet)
Crema g 1000
Bateti crema, apa sau laptele si LILLY intr-un mixer planetar cu tel. Produsul poate fi folosit si prin metoda indirecta prin care LILLY este mixat impreuna cu apa sau laptele cu un tel iar apoi se adauga crema neindulcita si usor batuta.
Atentie:
· adaugati zahar in crema daca considerati ca este necesar.
· in cazul in care se folosesc substituenti ai cremei vegetale, va sfatuim sa urmati urmatoarea reteta: crema vegetala g 800, apa g 400/500, LILLY g 200. va recomandam sa nu mixati compozitia pentru foarte mult timp pentru a evita o consistenta mult prea puternica.
Imstructiuni de utilizare: LILLY YOUGHURT și CHEESE-KAESE:
LILLY g 200
Apa g 500
Frisca neindulcita g 500/600 (in functie de tipul de produs, vedeti pe pachet)
Bateti LILLY impreuna cu apa cu un tel, iar apoi adaugati cu grija frisca neindulcita.
Instructiuni de utilizare a produsului pentru obtinerea mousse-ului de ciocolata (cu ciocolata veritabila):
RENO ciocolata (neagra, cu lapte sau alba) 600 g
Crema lichida 300 g
Frisca (adaugat 100 g LILLY NEUTRAL) 700 g
Topiti ciocolata la 45-50°C, adaugati ciocolata cremei lichide si amestecati pana cand o crema ganas moale si omogena este obtinuta. Incorporati crema ce tocmai a fost batuta in compozitie prin amestecare. Pentru a obtine consistenta ideala de mousse, va sugeram sa nu bateti crema pana la final si sa o adaugati in compozitie de doua ori la intervale diferite de timp.
Instructiuni de utilizare a produsului pentru obtinerea mousse-ului si a torturilor de inghetata cu bezea italiana:
- Reteta pentru mousse (consumare la +5°C)
LILLY (aroma la alegere) 200 g
Apa 300 g
Bezea italiana 300-350 g (cu TOP MERINGUE)
Frisca 650-700 g
- Reteta pentru tort de inghetata (consumare la -18°C)
LILLY (aroma la alegere) 200 g
Apa 300 g
Bezea italiana 500 g (cu TOP MERINGUE)
Frisca 500 g
Amestecati LILLY impreuna cu apa cu un tel, iar apoi adaugati cu grija bezeaua italiana. La sfarsit incorporati frisca ca ultim ingredient.
Instructiuni de utilizare a produsului pentru obtinerea mousse-ului cu pulpa de fruct:
Fructe proaspete trecute prin blender sau pulpa de fruct
Frisca semi-batuta g 500
LILLY NEUTRAL g 100
Bateti crema pe jumatate, folositi un tel pentru a mixa pupla de fruct cu LILLY NEUTRAL iar apoi adaugati jumatate de crema o data, in timp ce mixati usor. Folositi compozitia pentru a crea torturi, entremè, desert la pahar.
Instructiuni de utilizare a produsului pentru obtinerea Fruit Mousse folosind FRUTTIDOR:
Crema (35% grasimi) g 800
Apa g 400
LILLY NEUTRAL g 300
FRUTTIDOR (aroma la alegere)
Bateti crema cu un tel intr-un mixer planetar, in timp ce amestecati apa cu FRUTTIDOR si adaugati LILLY NEUTRAL. Adaugati frisca la doua intervale de timp si mixati cu grija. Folositi compozitia pentru a crea torturi, entremè, desert la pahar.
Atentie: temperatura potrivita de consumare pentru aceste deserturi cu aceasta reteta este de 4-5 °C. Deserturile pot fi conservate la temperaturi negative precum -14 sau -18 °C.
Instructiuni de utilizare a produsului pentru obtinerea cremelor bavareze folosind JOYPASTE PASTRY si galbenus de ou pasteurizat:
Crema (35% grasimi) g 1000
Zahar g 50
Galbenus de ou pasteurizat g 150
JOYPASTE PASTRY g 150-200
Apa g 250
LILLY NEUTRAL g 250
Instructiuni de utilizare a produsului pentru obtinerea cremelor bavareze folosind Joypaste impreuna cu arome „creme” si galbenus de ou pasteurizat:
Crema (35% grasimi) g 1000
Zahar g 50
Galbenus de ou pasteurizat g 150
JOYPASTE (depinde de dozaj)
Apa g 250
LILLY NEUTRAL g 250
Bateti crema si zaharul intr-un mixer planetar cu un tel pana cand se obtine o consistenta moale (semi-batuta). Mixati separat galbenusul de ou pasteurizat impreuna cu apa, JOYPASTE, iar apoi adaugati LILLY NEUTRAL. Adaugati frisca la doua intervale de timp si mixati cu grija.
Instructiuni de utilizare a produsului pentru a obtine Cremoso din ciocolata cu ciocolata de mono-origine Noir Perou 70%:
Lapte g 1000
Galbenus de ou g 250
Ciocolata mono-origine Noir Perou 70% g 800
Unt moale g 150
LILLY NEUTRAL g 100
Mixati zaharul impreuna cu galbenusurile de oua, adaugati laptele fierbinte, iar apoi turnati continutul pe ciocolata si continuati sa amestecati. Adaugati LILLY NEUTRAL iar mai apoi, la sfarsit, adaugati untul moale. Puneti compozitia la frigider pentru 5-6 ore iar apoi poate fi folosita pentru umplutura.
Instructiuni de utilizare a produsului pentru a obtine umpluturi cu jeleu de fructe:
Pulpa de fruct (zmeura, capsuna, lamaie, portocala, etc.) 250 g
Apa calduta 25 g
LILLY NEUTRAL 50 g
Amestecati apa cu pulpa de fruct, incalziti amestecul pana la 45-50°C iar apoi adaugati LILLY NEUTRAL in timp ce amestecati cu telul. Turnati amestecul in pahare mici sau forme de silicon si puneti-le in frigider pana cand se intaresc complet. Folositi rezultatul pentru a umple entrement, mousse, bavareze etc.
Instructiuni de utilizare a produsului pentru a obtine umpluturi cu jeleu de fructe cu FRUTTIDOR:
FRUTTIDOR g 200
Apa g 40
LILLY NEUTRAL g 40
Amestecati apa cu LILLY NEUTRAL iar apoi adaugati FRUTTIDOR preincalzit la aprioximativ 40 °C. Turnati compozitia in forme potrivite de silicon.
Puneti-le in frigider pana cand se intaresc complet, folositi rezultatul pentru a umple mousse, bavareze etc.