MACARONS CU CACAO

Ingrediente:
AVOLETTA | 430g |
Zahăr pudră | 135g |
CACAO 22/24 | 30g |
AlbuÈ™ de ou | 190g |
Zahăr tos | 90g |
Amidon | 30g |
Vanilina | după gust |
Mod de preparare:
Amestecați și dați prin sita AVOLETTA cu 55g de zahăr pudră, 20g de amidon și cacao.
BateÈ›i albuÈ™ul cu telul la viteză medie timp de 2 minute, adăugaÈ›i zahărul tos È™i bateÈ›i alte 2 minute. AdăugaÈ›i zahărul pudră rămas È™i restul de 10g de amidon È™i continuaÈ›i să bateÈ›i înca 2 minute până la obÈ›inerea unei consistenÈ›e nu foarte tari.
AdăugaÈ›i amestecul obÈ›inut în prealabil (AVOLETTA, zahăr pudră, amidon, cacao) È™i amestecaÈ›i delicat până obÈ›ineÈ›i o pastă omogenă.
DresaÈ›i cu poÈ™ul cu dui simplu pe o tavă cu hârtie de copt sau pe o matriÈ›a de silicon (de la Silikomart). LoviÈ›i uÈ™or tava pentru a uniformiza suprafaÈ›a macarons-urilor.
Lăsați la odihnit 30 de minute pana ce se formeaza o pelicula la suprafață.
Coacerea în cuptor ventilat:
DaÈ›i la cuptor la 140°C timp de 10-12 minute cu trapa deschisă.
Coacere în cuptor classic:
DaÈ›i la cuptor la 150°C timp de 10-12 minute cu trapa deschisă.
LăsaÈ›i să se răcească complet macarons înainte de a pune crema. ÎntoarceÈ›i È™i apăsaÈ›i uÈ™or cu degetul în mijlocul fiecărui macaron încât să poată conÈ›ine cât mai multă cremă. Astfel nu vor deveni prea uscaÈ›i.
Rețetă ganaj pentru umplutură cu ciocolată neagră.
Ingrediente:
RENO FONDENTE 64% | 250g |
Frișcă | 250g |
Unt moale | 30g |
Mod de preparare:
TopiÈ›i ciocolata la 50°C, adăugaÈ›i friÈ™ca È™i amestecaÈ›i imediat până se omogenizează, adăugaÈ›i untul moale È™i amestecaÈ›i. LăsaÈ›i ganajul la odihnit minim 30 minute la temperatura camerei.
ÎntoarceÈ›i È™i apăsaÈ›i usor cu degetul în mijlocul fiecărui macaron încât să poată conÈ›ine cât mai multă cremă. Astfel nu vor deveni prea uscaÈ›i. După umplere se lipesc 2 câte 2 È™i se dau la frigider pentru cel puÈ›in o oră înainte de a fi consumaÈ›i.
ATENÈšIE:
1) Folosirea albuÈ™ului pasteurizat poate da rezultate negative. În acest caz vă sugeram să adăugaÈ›i la baterea albuÈ™ului cu zahărul È™i câteva picături de zeamă de lămâie.
2) Este foarte important să umpleți macarons cu o cantitate generoasă de cremă pentru a evita uscarea acestora.
3) Daca folosiÈ›i covoraÈ™ul de silicon de la Silikomart în locul hârtiei de copt vă recomandăm să-l lăsaÈ›i mai mult timp la odihnit înainte de coacere.