MACARONS CU CACAO
Ingrediente:
AVOLETTA | 430g |
Zahăr pudră | 135g |
CACAO 22/24 | 30g |
Albuș de ou | 190g |
Zahăr tos | 90g |
Amidon | 30g |
Vanilina | după gust |
Mod de preparare:
Amestecați și dați prin sita AVOLETTA cu 55g de zahăr pudră, 20g de amidon și cacao.
Bateți albușul cu telul la viteză medie timp de 2 minute, adăugați zahărul tos și bateți alte 2 minute. Adăugați zahărul pudră rămas și restul de 10g de amidon și continuați să bateți înca 2 minute până la obținerea unei consistențe nu foarte tari.
Adăugați amestecul obținut în prealabil (AVOLETTA, zahăr pudră, amidon, cacao) și amestecați delicat până obțineți o pastă omogenă.
Dresați cu poșul cu dui simplu pe o tavă cu hârtie de copt sau pe o matrița de silicon (de la Silikomart). Loviți ușor tava pentru a uniformiza suprafața macarons-urilor.
Lăsați la odihnit 30 de minute pana ce se formeaza o pelicula la suprafață.
Coacerea în cuptor ventilat:
Dați la cuptor la 140°C timp de 10-12 minute cu trapa deschisă.
Coacere în cuptor classic:
Dați la cuptor la 150°C timp de 10-12 minute cu trapa deschisă.
Lăsați să se răcească complet macarons înainte de a pune crema. Întoarceți și apăsați ușor cu degetul în mijlocul fiecărui macaron încât să poată conține cât mai multă cremă. Astfel nu vor deveni prea uscați.
Rețetă ganaj pentru umplutură cu ciocolată neagră.
Ingrediente:
RENO FONDENTE 64% | 250g |
Frișcă | 250g |
Unt moale | 30g |
Mod de preparare:
Topiți ciocolata la 50°C, adăugați frișca și amestecați imediat până se omogenizează, adăugați untul moale și amestecați. Lăsați ganajul la odihnit minim 30 minute la temperatura camerei.
Întoarceți și apăsați usor cu degetul în mijlocul fiecărui macaron încât să poată conține cât mai multă cremă. Astfel nu vor deveni prea uscați. După umplere se lipesc 2 câte 2 și se dau la frigider pentru cel puțin o oră înainte de a fi consumați.
ATENȚIE:
1) Folosirea albușului pasteurizat poate da rezultate negative. În acest caz vă sugeram să adăugați la baterea albușului cu zahărul și câteva picături de zeamă de lămâie.
2) Este foarte important să umpleți macarons cu o cantitate generoasă de cremă pentru a evita uscarea acestora.
3) Daca folosiți covorașul de silicon de la Silikomart în locul hârtiei de copt vă recomandăm să-l lăsați mai mult timp la odihnit înainte de coacere.