MACARONS CU CACAO



Ingrediente:
 
AVOLETTA 430g
Zah?r pudr? 135g
CACAO 22/24 30g
Albu? de ou 190g
Zah?r tos 90g
Amidon 30g
Vanilina dup? gust

Mod de preparare:

Amesteca?i ?i da?i prin sita AVOLETTA cu 55g de zah?r pudr?, 20g de amidon ?i cacao.

Bate?i albu?ul cu telul la vitez? medie timp de  2 minute, ad?uga?i zah?rul tos ?i bate?i alte 2 minute. Ad?uga?i zah?rul pudr? r?mas ?i restul de 10g de amidon ?i continua?i s? bate?i înca 2 minute pân? la ob?inerea unei consisten?e nu foarte tari.

Ad?uga?i amestecul ob?inut în prealabil (AVOLETTA, zah?r pudr?, amidon, cacao) ?i amesteca?i delicat pân? ob?ine?i o past? omogen?.

Dresa?i cu po?ul cu dui simplu pe o tav? cu hârtie de copt sau pe o matri?a de silicon (de la Silikomart). Lovi?i u?or tava pentru a uniformiza suprafa?a macarons-urilor.

L?sa?i la odihnit 30 de minute pana ce se formeaza o pelicula la suprafa??.

Coacerea în cuptor ventilat:

Da?i la cuptor la 140°C timp de 10-12 minute cu trapa deschis?.

Coacere în cuptor classic:

Da?i la cuptor la 150°C timp de 10-12 minute cu trapa deschis?.

L?sa?i s? se r?ceasc? complet macarons înainte de a pune crema. Întoarce?i ?i ap?sa?i u?or cu degetul în mijlocul fiec?rui macaron încât s? poat? con?ine cât mai mult? crem?. Astfel nu vor deveni prea usca?i.

Re?et? ganaj pentru umplutur? cu ciocolat? neagr?.

Ingrediente:
 
RENO FONDENTE 64% 250g
Fri?c? 250g
Unt moale 30g

Mod de preparare:

Topi?i ciocolata la 50°C, ad?uga?i fri?ca ?i amesteca?i imediat pân? se omogenizeaz?, ad?uga?i untul moale ?i amesteca?i. L?sa?i ganajul la odihnit minim 30 minute la temperatura camerei.

Întoarce?i ?i ap?sa?i usor cu degetul în mijlocul fiec?rui macaron încât s? poat? con?ine cât mai mult? crem?. Astfel nu vor deveni prea usca?i. Dup? umplere se lipesc 2 câte 2 ?i se dau la frigider pentru cel pu?in o or? înainte de a fi consuma?i.

ATEN?IE: 

1) Folosirea albu?ului pasteurizat poate da rezultate negative. În acest caz v? sugeram s? ad?uga?i la baterea albu?ului cu zah?rul ?i câteva pic?turi de zeam? de l?mâie.

2) Este foarte important s? umple?i macarons cu o cantitate generoas? de crem? pentru a evita uscarea acestora.

3) Daca folosi?i covora?ul de silicon de la Silikomart în locul hârtiei de copt v? recomand?m s?-l l?sa?i mai mult timp la odihnit înainte de coacere.

Ingrediente: Reno concerto - ciocolata negra, cu lapte si alba, Avoletta - pudra de migdale si zahar
Acest website folose?te cookie-uri proprii ?i ale unor ter?e p?r?i pentru a personaliza con?inutul ?i pentru a analiza traficul pe www.azariafood.ro. Īn plus, partenerii no?tri de social media, de publicitate ?i de analiz? pot avea informa?ii despre felul īn care folose?ti site-ul, ace?tia putāndu-le combina cu alte informa?ii pe care le-ai furnizat sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor online.