MACARONS CU CACAO



Ingrediente:
 
AVOLETTA 430g
Zahăr pudră 135g
CACAO 22/24 30g
AlbuÈ™ de ou 190g
Zahăr tos 90g
Amidon 30g
Vanilina după gust

Mod de preparare:

Amestecați și dați prin sita AVOLETTA cu 55g de zahăr pudră, 20g de amidon și cacao.

BateÈ›i albuÈ™ul cu telul la viteză medie timp de  2 minute, adăugaÈ›i zahărul tos È™i bateÈ›i alte 2 minute. AdăugaÈ›i zahărul pudră rămas È™i restul de 10g de amidon È™i continuaÈ›i să bateÈ›i înca 2 minute până la obÈ›inerea unei consistenÈ›e nu foarte tari.

AdăugaÈ›i amestecul obÈ›inut în prealabil (AVOLETTA, zahăr pudră, amidon, cacao) È™i amestecaÈ›i delicat până obÈ›ineÈ›i o pastă omogenă.

DresaÈ›i cu poÈ™ul cu dui simplu pe o tavă cu hârtie de copt sau pe o matriÈ›a de silicon (de la Silikomart). LoviÈ›i uÈ™or tava pentru a uniformiza suprafaÈ›a macarons-urilor.

Lăsați la odihnit 30 de minute pana ce se formeaza o pelicula la suprafață.

Coacerea în cuptor ventilat:

DaÈ›i la cuptor la 140°C timp de 10-12 minute cu trapa deschisă.

Coacere în cuptor classic:

DaÈ›i la cuptor la 150°C timp de 10-12 minute cu trapa deschisă.

LăsaÈ›i să se răcească complet macarons înainte de a pune crema. ÎntoarceÈ›i È™i apăsaÈ›i uÈ™or cu degetul în mijlocul fiecărui macaron încât să poată conÈ›ine cât mai multă cremă. Astfel nu vor deveni prea uscaÈ›i.

Rețetă ganaj pentru umplutură cu ciocolată neagră.

Ingrediente:
 
RENO FONDENTE 64% 250g
Frișcă 250g
Unt moale 30g

Mod de preparare:

TopiÈ›i ciocolata la 50°C, adăugaÈ›i friÈ™ca È™i amestecaÈ›i imediat până se omogenizează, adăugaÈ›i untul moale È™i amestecaÈ›i. LăsaÈ›i ganajul la odihnit minim 30 minute la temperatura camerei.

ÎntoarceÈ›i È™i apăsaÈ›i usor cu degetul în mijlocul fiecărui macaron încât să poată conÈ›ine cât mai multă cremă. Astfel nu vor deveni prea uscaÈ›i. După umplere se lipesc 2 câte 2 È™i se dau la frigider pentru cel puÈ›in o oră înainte de a fi consumaÈ›i.

ATENÈšIE: 

1) Folosirea albuÈ™ului pasteurizat poate da rezultate negative. În acest caz vă sugeram să adăugaÈ›i la baterea albuÈ™ului cu zahărul È™i câteva picături de zeamă de lămâie.

2) Este foarte important să umpleți macarons cu o cantitate generoasă de cremă pentru a evita uscarea acestora.

3) Daca folosiÈ›i covoraÈ™ul de silicon de la Silikomart în locul hârtiei de copt vă recomandăm să-l lăsaÈ›i mai mult timp la odihnit înainte de coacere.

Ingrediente: Reno concerto - ciocolata negra, cu lapte si alba, Avoletta - pudra de migdale si zahar
Acest website folosește cookie-uri proprii și ale unor terțe părți pentru a personaliza conținutul și pentru a analiza traficul pe www.azariafood.ro. În plus, partenerii noștri de social media, de publicitate și de analiză pot avea informații despre felul în care folosești site-ul, aceștia putându-le combina cu alte informații pe care le-ai furnizat sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor online.