SFERA MIGNON CU CARAMEL SI CIOCOLATA CU ALUNE

Inserție praline
Ingrediente:
JOYPASTE NOCCIOLA PREMIUM | 75g |
TOFFEE D'OR CARAMEL | 85g |
Apă - călduță | 20g |
Sare fină | un vârf de cuÈ›it |
Mod de preparare:
ÎncălziÈ›i puÈ›in TOFFEE D'OR CARAMEL È™i uniÈ›il cu JOYPASTE NOCCIOLA PREMIUM.
AdăugaÈ›i È™i sarea cu apa puÈ›in incălzite. EmulsionaÈ›i cu un mixer vertical până la obÈ›inerea unei creme netedă È™i lucioasă.
PuneÈ›i compoziÈ›ia obÈ›inută în forme de silicon semisferă umplându-le aprox. 1/3 din volum si daÈ›i la congelator sau la È™oc frig pana la îngheÈ›area completă a acestora.
Bavareză cu caramel
Ingrediente:
Gălbenuș | 20g |
Zahăr granulat | 10g |
Lapte 3,5% | 140g |
LILLY NEUTRO | 34g |
CHOCOCREAM CARAMEL FELUR DE SEL | 195g |
Frișcă 35% - semi bătută | 250g |
Mod de preparare:
PreparaÈ›i o cremă engleză clasică, puneÈ›i laptele la fiert È™i ulterior adăugaÈ›i compoziÈ›ia făcută separat de gălbenuÈ™ È™i zahăr, fierbeÈ›i în continuare până ajunge la temperatura de 82°C.
Când crema engleză este gata, adăugaÈ›i LILLY NEUTRO È™i amestecaÈ›i cu grijă pentru a evita formarea de cocoloaÈ™e.
Uniți cu CHOCOCREAM CARAMEL FLEUR DE SEL și emulsionați bine cu ajutorul unui mixer vertical.
FriÈ™ca semi bătută trebuie încorporată cu compoziÈ›ia realizată precedent, obÈ›inând astfel aluatul pentru bavareză.
Cu ajutorul unui poÈ™ puneÈ›i compoziÈ›ia în forme de silicon È™i adăugaÈ›i inserÈ›ia de pralină.
DaÈ›i la È™oc frig sau congelator până la congelarea completă.
Brownies cu ciocolată cu arahide sărate
Ingrediente:
IRCA BROWNIES CHOC | 500g |
Apă - călduță | 125g |
Unt 82% - topit | 100g |
JOYPASTE NOCCIOLINA | 50g |
Mod de preparare:
AmestecaÈ›i toate ingredientele în mixerul planetar la viteză medie pentru 4-5 minute.
TurnaÈ›i aluatul de brownie în sferele de silicon cu ajutorul unui poÈ™ (aceeaÈ™i formă pe care o folosiÈ›i si compoziÈ›ia anterioară), aprox. 15g de produs pentru fiecare semisferă, umpleÈ›i până la jumătatea semisferei.
CoaceÈ›i în cuptorul ventilat la temperatura de 160°C pentru 12-13 minute, cu trapa de ventilaÈ›ie deschisă doar în ultimele minute.
DaÈ›i la congelator sau la È™oc frig până la îngheÈ›area acestora.
Glazură crocantă cu ciocolată cu alune
Ingrediente:
CHOCOCREAM CRUNCHY CACAO & NOCCIOLE | cât este nevoie |
ÎncălziÈ›i CHOCOCREAM CRUNCHY CACAO & NOCCIOLE la temperatura de 30-35°C, glazuraÈ›i baza brownie-ului cu compoziÈ›ia obÈ›inută.
Finisare:
SPRAY VELVET WHITE (Modecor/Silikomart)
Pulverizați un strat subțire pe jumătatea sferei de bavareză cu caramel.
Compoziția finală
O dată glasată baza brownie-ului, poziționați deasupra sferele de bavareză.
Decorați cu SPOTS ORIGINAL DARK - cod. 77223.
Ingrediente: Toffee d'or caramel - crema toffee, Irca brownies choc - mix brownie (negresa), JOYPASTE NOCCIOLA PREMIUM, JOYPASTE NOCCIOLINA, Lilly - mix pentru bavarese, mousse, semifreddo, Chococream Crunchy Cacao & Nocciole - Crema de Cacao cu Alune, Chococream Caramel Fleur de Sel - Crema de Caramel Fleur de Sel