SFERA MIGNON CU CARAMEL SI CIOCOLATA CU ALUNE
Inserție praline
Ingrediente:
JOYPASTE NOCCIOLA PREMIUM | 75g |
TOFFEE D'OR CARAMEL | 85g |
Apă - călduță | 20g |
Sare fină | un vârf de cuțit |
Mod de preparare:
Încălziți puțin TOFFEE D'OR CARAMEL și unițil cu JOYPASTE NOCCIOLA PREMIUM.
Adăugați și sarea cu apa puțin incălzite. Emulsionați cu un mixer vertical până la obținerea unei creme netedă și lucioasă.
Puneți compoziția obținută în forme de silicon semisferă umplându-le aprox. 1/3 din volum si dați la congelator sau la șoc frig pana la înghețarea completă a acestora.
Bavareză cu caramel
Ingrediente:
Gălbenuș | 20g |
Zahăr granulat | 10g |
Lapte 3,5% | 140g |
LILLY NEUTRO | 34g |
CHOCOCREAM CARAMEL FELUR DE SEL | 195g |
Frișcă 35% - semi bătută | 250g |
Mod de preparare:
Preparați o cremă engleză clasică, puneți laptele la fiert și ulterior adăugați compoziția făcută separat de gălbenuș și zahăr, fierbeți în continuare până ajunge la temperatura de 82°C.
Când crema engleză este gata, adăugați LILLY NEUTRO și amestecați cu grijă pentru a evita formarea de cocoloașe.
Uniți cu CHOCOCREAM CARAMEL FLEUR DE SEL și emulsionați bine cu ajutorul unui mixer vertical.
Frișca semi bătută trebuie încorporată cu compoziția realizată precedent, obținând astfel aluatul pentru bavareză.
Cu ajutorul unui poș puneți compoziția în forme de silicon și adăugați inserția de pralină.
Dați la șoc frig sau congelator până la congelarea completă.
Brownies cu ciocolată cu arahide sărate
Ingrediente:
IRCA BROWNIES CHOC | 500g |
Apă - călduță | 125g |
Unt 82% - topit | 100g |
JOYPASTE NOCCIOLINA | 50g |
Mod de preparare:
Amestecați toate ingredientele în mixerul planetar la viteză medie pentru 4-5 minute.
Turnați aluatul de brownie în sferele de silicon cu ajutorul unui poș (aceeași formă pe care o folosiți si compoziția anterioară), aprox. 15g de produs pentru fiecare semisferă, umpleți până la jumătatea semisferei.
Coaceți în cuptorul ventilat la temperatura de 160°C pentru 12-13 minute, cu trapa de ventilație deschisă doar în ultimele minute.
Dați la congelator sau la șoc frig până la înghețarea acestora.
Glazură crocantă cu ciocolată cu alune
Ingrediente:
CHOCOCREAM CRUNCHY CACAO & NOCCIOLE | cât este nevoie |
Încălziți CHOCOCREAM CRUNCHY CACAO & NOCCIOLE la temperatura de 30-35°C, glazurați baza brownie-ului cu compoziția obținută.
Finisare:
SPRAY VELVET WHITE (Modecor/Silikomart)
Pulverizați un strat subțire pe jumătatea sferei de bavareză cu caramel.
Compoziția finală
O dată glasată baza brownie-ului, poziționați deasupra sferele de bavareză.
Decorați cu SPOTS ORIGINAL DARK - cod. 77223.
Ingrediente: Toffee d'or caramel - crema toffee, Irca brownies choc - mix brownie (negresa), JOYPASTE NOCCIOLA PREMIUM, JOYPASTE NOCCIOLINA, Lilly - mix pentru bavarese, mousse, semifreddo, Chococream Crunchy Cacao & Nocciole - Crema de Cacao cu Alune, Chococream Caramel Fleur de Sel - Crema de Caramel Fleur de Sel