SFERA MIGNON CU CARAMEL SI CIOCOLATA CU ALUNE

Inser?ie praline
Ingrediente:
JOYPASTE NOCCIOLA PREMIUM | 75g |
TOFFEE D'OR CARAMEL | 85g |
Ap? - c?ldu?? | 20g |
Sare fin? | un vârf de cu?it |
Mod de preparare:
Înc?lzi?i pu?in TOFFEE D'OR CARAMEL ?i uni?il cu JOYPASTE NOCCIOLA PREMIUM.
Ad?uga?i ?i sarea cu apa pu?in inc?lzite. Emulsiona?i cu un mixer vertical pân? la ob?inerea unei creme neted? ?i lucioas?.
Pune?i compozi?ia ob?inut? în forme de silicon semisfer? umplându-le aprox. 1/3 din volum si da?i la congelator sau la ?oc frig pana la înghe?area complet? a acestora.
Bavarez? cu caramel
Ingrediente:
G?lbenu? | 20g |
Zah?r granulat | 10g |
Lapte 3,5% | 140g |
LILLY NEUTRO | 34g |
CHOCOCREAM CARAMEL FELUR DE SEL | 195g |
Fri?c? 35% - semi b?tut? | 250g |
Mod de preparare:
Prepara?i o crem? englez? clasic?, pune?i laptele la fiert ?i ulterior ad?uga?i compozi?ia f?cut? separat de g?lbenu? ?i zah?r, fierbe?i în continuare pân? ajunge la temperatura de 82°C.
Când crema englez? este gata, ad?uga?i LILLY NEUTRO ?i amesteca?i cu grij? pentru a evita formarea de cocoloa?e.
Uni?i cu CHOCOCREAM CARAMEL FLEUR DE SEL ?i emulsiona?i bine cu ajutorul unui mixer vertical.
Fri?ca semi b?tut? trebuie încorporat? cu compozi?ia realizat? precedent, ob?inând astfel aluatul pentru bavarez?.
Cu ajutorul unui po? pune?i compozi?ia în forme de silicon ?i ad?uga?i inser?ia de pralin?.
Da?i la ?oc frig sau congelator pân? la congelarea complet?.
Brownies cu ciocolat? cu arahide s?rate
Ingrediente:
IRCA BROWNIES CHOC | 500g |
Ap? - c?ldu?? | 125g |
Unt 82% - topit | 100g |
JOYPASTE NOCCIOLINA | 50g |
Mod de preparare:
Amesteca?i toate ingredientele în mixerul planetar la vitez? medie pentru 4-5 minute.
Turna?i aluatul de brownie în sferele de silicon cu ajutorul unui po? (aceea?i form? pe care o folosi?i si compozi?ia anterioar?), aprox. 15g de produs pentru fiecare semisfer?, umple?i pân? la jum?tatea semisferei.
Coace?i în cuptorul ventilat la temperatura de 160°C pentru 12-13 minute, cu trapa de ventila?ie deschis? doar în ultimele minute.
Da?i la congelator sau la ?oc frig pân? la înghe?area acestora.
Glazur? crocant? cu ciocolat? cu alune
Ingrediente:
CHOCOCREAM CRUNCHY CACAO & NOCCIOLE | cât este nevoie |
Înc?lzi?i CHOCOCREAM CRUNCHY CACAO & NOCCIOLE la temperatura de 30-35°C, glazura?i baza brownie-ului cu compozi?ia ob?inut?.
Finisare:
SPRAY VELVET WHITE (Modecor/Silikomart)
Pulveriza?i un strat sub?ire pe jum?tatea sferei de bavarez? cu caramel.
Compozi?ia final?
O dat? glasat? baza brownie-ului, pozi?iona?i deasupra sferele de bavarez?.
Decora?i cu SPOTS ORIGINAL DARK - cod. 77223.
Ingrediente: Toffee d'or caramel - crema toffee, Irca brownies choc - mix brownie (negresa), JOYPASTE NOCCIOLA PREMIUM, JOYPASTE NOCCIOLINA, Lilly - mix pentru bavarese, mousse, semifreddo, Chococream Crunchy Cacao & Nocciole - Crema de Cacao cu Alune, Chococream Caramel Fleur de Sel - Crema de Caramel Fleur de Sel