TARTA ZEN CU FRUCTE ROSII SI MASCARPONE
.png)
Aluat fraged cu migdale
Ingrediente:
TOP FROLLA | 1050g |
Unt 82% | 260g |
Ouă întregi | 175g |
Făină de migdale | 115g |
Zahăr granulat | 90g |
Sare fină | 4g |
Mod de preparare:
AmestecaÈ›i toate ingredientele într-un mixer planetar tip frunză apoi lăsaÈ›i în frigider să se odihnească.
ÎntindeÈ›i de aprox. 3,5mm È™i puneÈ›i aluatul în matriÈ›e speciale/inele microforate "Silikomart Tarte Ring Round".
LăsaÈ›i la răcit înainte de coacere. CoaceÈ›i pentru 18 minute la circa 165°C pe trapa de ventilaÈ›ie deschisă È™i cu ventilaÈ›ia la minim.
Cremă cu incluziuni de fructe roșii
CHOCOCREAM CRUNCHY FRUTTI ROSSI - Cremă cu Fructe RoÈ™ii si inserÈ›ii crocante | cât este nevoie |
Mod de preparare:
TopiÈ›i la 35 - 40°C
Cremă de zmeură
Ingrediente:
Lapte 3,5% | 50g |
Frișcă 35% | 50g |
Gălbenușuri de ou | 20g |
Zahăr granulat | 5g |
LILLY NEUTRO | 12,5g |
FRUTTIDOR LAMPONE - zmeură | 150g |
MINUETTO LATTE SANTO DOMINGO 38% | 75g |
Mod de preparare:
AmestecaÈ›i gălbenuÈ™ul de ou È™i zahărul, apoi puneÈ›i la fiert laptele si smântâna. Aducem amestecul la 84°C.
Uniți amestecul cald obținut cu ciocolata LATTE SANTO DOMINGO 38%, LILLY NEUTRO și FRUTTIDOR LAMPONE.
Mixați amestecul și răciți.
Mousse cu mascarpone
Ingrediente:
Frișcă 35% | 500g |
LILLY NEUTRO | 50g |
Apă | 50g |
JOYGELATO MASCARPONE | 25g |
Mod de preparare:
PuneÈ›i toate ingredientele în mixer-ul planetar până când obÈ›ineÈ›i un amestec fin semi-montat, turnaÈ›i-l în matriÈ›a "Silikomart Kit Tarte Ring Palet".
PuneÈ›i în È™oc frig la -40°C sau la congelator până se întăreÈ™te.
Glazura și decorarea
Ingrediente:
MIRROR NEUTRAL - glazură oglindă | cât este nevoie |
Compoziția finală
Cu ajutorul unei spatule mici sau a unei lingurițe formați un strat de aproximativ jumătate de centimetru de cremă CHOCOCREAM pe fundul și pe pereții interni ai tartei din aluat fraged.
ContinuaÈ›i cu crema de zmeură până la umplerea tartei.
La final aplicaÈ›i discul de mousse cu mascarpone È™i glazuraÈ›i cu MIRROR NEUTRAL încălzit la 50°C.
Decorați cu zmeură crispy, DOBLA RASPBERRY 77460, foițe de aur, petale de trandafir deshidratat.
Ingrediente: Mirror - glazuri oglinda la cald si la rece