TARTA ZEN CU FRUCTE ROSII SI MASCARPONE
Aluat fraged cu migdale
Ingrediente:
TOP FROLLA | 1050g |
Unt 82% | 260g |
Ouă întregi | 175g |
Făină de migdale | 115g |
Zahăr granulat | 90g |
Sare fină | 4g |
Mod de preparare:
Amestecați toate ingredientele într-un mixer planetar tip frunză apoi lăsați în frigider să se odihnească.
Întindeți de aprox. 3,5mm și puneți aluatul în matrițe speciale/inele microforate "Silikomart Tarte Ring Round".
Lăsați la răcit înainte de coacere. Coaceți pentru 18 minute la circa 165°C pe trapa de ventilație deschisă și cu ventilația la minim.
Cremă cu incluziuni de fructe roșii
CHOCOCREAM CRUNCHY FRUTTI ROSSI - Cremă cu Fructe Roșii si inserții crocante | cât este nevoie |
Mod de preparare:
Topiți la 35 - 40°C
Cremă de zmeură
Ingrediente:
Lapte 3,5% | 50g |
Frișcă 35% | 50g |
Gălbenușuri de ou | 20g |
Zahăr granulat | 5g |
LILLY NEUTRO | 12,5g |
FRUTTIDOR LAMPONE - zmeură | 150g |
MINUETTO LATTE SANTO DOMINGO 38% | 75g |
Mod de preparare:
Amestecați gălbenușul de ou și zahărul, apoi puneți la fiert laptele si smântâna. Aducem amestecul la 84°C.
Uniți amestecul cald obținut cu ciocolata LATTE SANTO DOMINGO 38%, LILLY NEUTRO și FRUTTIDOR LAMPONE.
Mixați amestecul și răciți.
Mousse cu mascarpone
Ingrediente:
Frișcă 35% | 500g |
LILLY NEUTRO | 50g |
Apă | 50g |
JOYGELATO MASCARPONE | 25g |
Mod de preparare:
Puneți toate ingredientele în mixer-ul planetar până când obțineți un amestec fin semi-montat, turnați-l în matrița "Silikomart Kit Tarte Ring Palet".
Puneți în șoc frig la -40°C sau la congelator până se întărește.
Glazura și decorarea
Ingrediente:
MIRROR NEUTRAL - glazură oglindă | cât este nevoie |
Compoziția finală
Cu ajutorul unei spatule mici sau a unei lingurițe formați un strat de aproximativ jumătate de centimetru de cremă CHOCOCREAM pe fundul și pe pereții interni ai tartei din aluat fraged.
Continuați cu crema de zmeură până la umplerea tartei.
La final aplicați discul de mousse cu mascarpone și glazurați cu MIRROR NEUTRAL încălzit la 50°C.
Decorați cu zmeură crispy, DOBLA RASPBERRY 77460, foițe de aur, petale de trandafir deshidratat.
Ingrediente: Mirror - glazuri oglinda la cald si la rece