TORT DE CARAMEL, CIOCOLATA SI ALUNE
Aluat fraged
Ingrediente:
TOP FROLLA | 1000g |
Unt | 400g |
Ouă | 100g |
Mod de preparare:
Amestecați în mixerul planetar tip frunza TOP FROLLA cu untul, o dată obținut un amestec nisipos adăugați ouăle.
Brownie
Ingrediente:
IRCA BROWNIES CHOC | 300g |
Apă - la temperatura camerei | 75g |
Unt 82% - topit la o temperatură scăzută | 90g |
Mod de preparare:
În mixerul planetar tip frunză, amestecați IRCA BROWNIES CHOC și apa pentru 2-3 minute la viteză mică.
Cremă de caramel
Ingrediente:
TOFFEE D'OR CARAMEL | 300g |
Nuci, fistic și migdale măcinate | 150g |
Mod de preparare:
Încălziți TOFFEE D'OR CARAMEL în microunde până devinde lichid și încorporați nucile uscate.
Ganaj de ciocolată cu caramel sărat
Ingrediente:
TOFFEE D'OR CARAMEL | 350g |
Sare fină | 4g |
Frișcă 35% | 80g |
Unt 82% | 70g |
RENO CONCERTO FONDENTE 64% | 60g |
RENO CONCERTO LACTEE CARAMEL | 40g |
Mod de preparare:
Încălziți în cuptorul cu microunde TOFFEE D'OR CARAMEL, sarea și frișca până la 50°C.
Adăugați RENO CONCERTO FONDENTE 64% și RENO CONCERTO LACTEE CARAMEL topite la 45°C și emulsionați cu un mixer vertical. Terminați adăugând untul moale.
Acoperiți cu folie și dați la frigider.
Decorare
Ingrediente:
HAPPYCAO | cât este nevoie |
Compoziția finală
Întindeți aluatul fraged de grosimea de aproximativ 2-3mm. Tăiați baza de diametrul dorit, lăsând bordura înaltă de 2cm.
Turnați compoziția de TOFFEE D'OR CARAMEL cu nucile uscate în interiorul tartei și coaceți la 180-190°C pentru circa 30 de minute.
O dată răcită tarta, acoperiți cu ajutorul unu sac poș suprafața tartei cu ganajul de ciocolata și caramel sărat.
Decorați cu HAPPYCAO.
Procedeu:
Căptușiți tava de tort cu aluatul fraged (4mm), așezați la bază un disc de pandișpan.
Puneți un strat de FRITTIDOR pera (pară), ulterior puneți un disc de pandișpan puțin însiropat, puneți aproximativ 250g de cremă/compoziție/aluat de prăjitură cu nocciola, nivelați.Coaceți la 165-175°C timp de 25-28 de minute (vapor la 20%).