FLOWER POT - BAKED ALASKA

Semifreddo monoporție
Biscuit cu lămâie sau lime:
Ingrediente:
AVOLETTA | 550g |
Făină tip 0 | 50g |
Amidon de porumb | 50g |
VIGOR BAKING | 4g |
Albușuri | 370g |
Iaurt 82% - topit (la temperatura mică) | 120g |
Sare | 3g |
Lime sau lămâie | 2 |
Mod de preparare:
CombinaÈ›i ingredientele uscate, adăugaÈ›i albuÈ™urile È™i amestecaÈ›i uÈ™or de mână, adăugaÈ›i È™i untul topit È™i amestecaÈ›i bine. ÎntindeÈ›i compoziÈ›ia obÈ›inută pe o tavă cu hârtie de copt È™i coaceÈ›i la 180-190°C în cuptor, cu trapa de ventilaÈ›ie închisă, pentru 8-10 minute.
Într-un mixer planetar cu tel puneÈ›i ouăle, zahărul, siropul de zahăr invertit È™i făina de migdale. Când este gata compoziÈ›ia adăugaÈ›i făina cernută È™i zeama de lămâie sau lime È™i amestecaÈ›i uÈ™or. Într-un final adăugaÈ›i È™i untul topit.
În formele de silicon puÈ›in unse se adaugă compoziÈ›ia È™i se bagă la cuptor la 160-165°C în cuptorul ventilat pentru 10-12 minute. După coacere puneÈ›i în È™oc frig sau în congelator până la îngheÈ›area completă, apoi scoateÈ›i din forme. AcoperiÈ›i È™i băgaÈ›i la frigider până la utilizare.
Inserție de mango
Ingrediente:
FRUTTIDOR mango | 200g |
Mousse de frișcă
Ingrediente:
Frișcă 35% | 500g |
Apă | 100g |
LILLY NEUTRO | 100g |
Mod de preparare:
În mixerul planetar puneÈ›i friÈ™ca proaspătă, apa È™i LILLY NEUTRO. LăsaÈ›i până obÈ›ineÈ›i o consistență semi batută. PuneÈ›i compoziÈ›ia într-un sac poÈ™.
Sirop pentru biscuit
Ingrediente:
Apă | 250g |
Zahăr granulat | 250g |
Coajă de lime răzuită | 1 |
JOYPASTE VANIGLIA MADAGASCAR/BOURBON | 10g |
Mod de preparare:
PuneÈ›i la fiert apa cu zahărul, o dată ajunsă la 40°C adăugaÈ›i coaja de lămâie È™i JOYPASTE VANIGLIA MADAGASCAR/BOURBON.
Bezea Italiană
Ingrediente:
TOP MERINGUE | 335g |
Apă | 235g |
Mod de preparare:
AmestecaÈ›i în mixerul planetar apa È™i TOP MERINGUE pentru 6/7 minute la o viteză medie/înaltă.
Compoziția finală
PuneÈ›i în FLOWER POT BLUE DOBLA un strat de semifreddo cu vanilie. ÎnsiropaÈ›i o bucată de biscuite cu siropul de lime cu vanilie. Deasupra puneÈ›i un strat de inserÈ›ie de mango. PuneÈ›i un alt strat de biscuite însiropat. Deasupra puneÈ›i crema semifreddo de vanilie lăsând 3-4 mm de la marginea FLOWER POT-ului. Cu ajutorul unui sac poÈ™ puneÈ›i bezeaua italiană È™i cu un arzător caramelizaÈ›i puÈ›in.
Decorați opțional cu FLOWER WHITE și PEACH BLOSSOM LIGHT PINK DOBLA.