FLOWER POT - BAKED ALASKA



Semifreddo monoporție

 Biscuit cu lămâie sau lime:

Ingrediente:
 
AVOLETTA 550g
Făină tip 0 50g
Amidon de porumb 50g
VIGOR BAKING 4g
AlbuÈ™uri  370g
Iaurt 82% - topit (la temperatura mică) 120g
Sare 3g
Lime sau lămâie 2

Mod de preparare:

CombinaÈ›i ingredientele uscate, adăugaÈ›i albuÈ™urile È™i amestecaÈ›i uÈ™or de mână, adăugaÈ›i È™i untul topit È™i amestecaÈ›i bine. ÎntindeÈ›i compoziÈ›ia obÈ›inută pe o tavă cu hârtie de copt È™i coaceÈ›i la 180-190°C în cuptor, cu trapa de ventilaÈ›ie închisă, pentru 8-10 minute.

Într-un mixer planetar cu tel puneÈ›i ouăle, zahărul, siropul de zahăr invertit È™i făina de migdale. Când este gata compoziÈ›ia adăugaÈ›i făina cernută È™i zeama de lămâie sau lime È™i amestecaÈ›i uÈ™or. Într-un final adăugaÈ›i È™i untul topit.

În formele de silicon puÈ›in unse se adaugă compoziÈ›ia È™i se bagă la cuptor la 160-165°C în cuptorul ventilat pentru 10-12 minute. După coacere puneÈ›i în È™oc frig sau în congelator până la îngheÈ›area completă, apoi scoateÈ›i din forme. AcoperiÈ›i È™i băgaÈ›i la frigider până la utilizare.

Inserție de mango

Ingrediente:
 
FRUTTIDOR mango  200g

Mousse de frișcă

Ingrediente:
 
Frișcă 35% 500g
Apă 100g
LILLY NEUTRO 100g

Mod de preparare:

În mixerul planetar puneÈ›i friÈ™ca proaspătă, apa È™i LILLY NEUTRO. LăsaÈ›i până obÈ›ineÈ›i o consistență semi batută. PuneÈ›i compoziÈ›ia într-un sac poÈ™.

Sirop pentru biscuit

Ingrediente:
 
Apă 250g
Zahăr granulat  250g
Coajă de lime răzuită 1
JOYPASTE VANIGLIA MADAGASCAR/BOURBON 10g

 
Mod de preparare:

PuneÈ›i la fiert apa cu zahărul, o dată ajunsă la 40°C adăugaÈ›i coaja de lămâie È™i JOYPASTE VANIGLIA MADAGASCAR/BOURBON.

Bezea Italiană

Ingrediente:
 
TOP MERINGUE 335g
Apă 235g

Mod de preparare:

AmestecaÈ›i în mixerul planetar apa È™i TOP MERINGUE pentru 6/7 minute la o viteză medie/înaltă.

Compoziția finală

PuneÈ›i în FLOWER POT BLUE DOBLA un strat de semifreddo cu vanilie. ÎnsiropaÈ›i o bucată de biscuite cu siropul de lime cu vanilie. Deasupra puneÈ›i un strat de inserÈ›ie de mango. PuneÈ›i un alt strat de biscuite însiropat. Deasupra puneÈ›i crema semifreddo de vanilie lăsând 3-4 mm de la marginea FLOWER POT-ului. Cu ajutorul unui sac poÈ™ puneÈ›i bezeaua italiană È™i cu un arzător caramelizaÈ›i puÈ›in.

Decorați opțional cu FLOWER WHITE și PEACH BLOSSOM LIGHT PINK DOBLA.

Ingrediente: Top meringue - mix pentru bezea, Vigor Baking - praf de copt, JOYPASTE VANIGLIA MADAGASCAR/BOURBON, Lilly - mix pentru bavarese, mousse, semifreddo, Avoletta - pudra de migdale si zahar, Fruttidor mango 70% bucăți de fruct
Acest website folosește cookie-uri proprii și ale unor terțe părți pentru a personaliza conținutul și pentru a analiza traficul pe www.azariafood.ro. În plus, partenerii noștri de social media, de publicitate și de analiză pot avea informații despre felul în care folosești site-ul, aceștia putându-le combina cu alte informații pe care le-ai furnizat sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor online.