SFERA MIGNON CU FRUCTE ROSII



Inserție de zmeură

Ingrediente:
 
FRUTTIDOR LAMPONE - zmeură  100g
LILLY NEUTRO 10g
Apă caldă  50g

 
Mod de preparare:

Amestecați apa cu LILLY NEUTRO, apoi adaugați FRUTTIDOR LAMPONE și amestecați cu ajutorul unui mixer vertical.

Puneți pasta obținută în forme de silicon de jumătate de sferă umplându-le aprox. 1/3 din volum si dați la congelator sau la șoc frig până la înghețarea completă a acestora, păstrați la congelator până la utilizare.

Păstrați compoziția rămasă în frigider, o veți folosii ca și umplutură (după coacere) la financier.


Bavareză

Ingrediente:
 
Gălbenuș  20g
Zahăr granulat  10g
Lapte integral  140g
LILLY NEUTRO 34g
CHOCOCREAM PASTICCERA - crema patiserului  195g
Frișcă 35% 250g


Mod de preparare:

Preparați o cremă anglaise clasică,  frecați gălbenușurile cu zahărul până obțineți o cremă densă și ușoară, apoi încorporați în ea laptele cald, puneți la fiert până ajunge la temperatura de 82°C. 

Când este gata crema anglaise adăugați LILLY NEUTRO și amestecați cu grijă evitând formarea cocoloașelor. Adăugați CHOCOCREAM PASTICCERA  și amestecați cu ajutorul unui mixer vertical. Ulterior, adăugați friscă semi-bătută, realizând crema bavareză. 

Turnați cu ajutorul unui poș compoziția în matrițele de silicon și adaugați inserția de zmeură.

Dați la congelator sau la șoc frig până la înghețarea completă a acestora.


Financier

Ingrediente:
 
AVOLETTA - pudră de migdale și zahăr  550g
Coajă rasă de lămâie  5g
VIGOR BAKING  4g
Făină 480  50g
Amidon de orez 50g
Albușuri  370g
Unt 82%  120g


Mod de preparare:

Amestecați cu un tel ingredientele uscate: AVOLETTA, coaja de lămâie rasă, VIGOR BAKING, făina și amidonul de orez.  Apoi unim ingredientele umede: albușurile la temperatura camerei și ulterior și untul topit.

Turnați cu ajutorul unui poș compoziția în matrițele de silicon și (aceeași formă pe care ati folosit-o si la inserția de ananas), aprox. 15g de produs pentru fiecare sferă, umpleți până la jumătatea sferei.

Coaceți în cuptorul ventilat la temperatura de 160°C pentru 12-13 minute, cu trapa de ventilație deschisă doar în ultimele minute.

Umpleți fincancier-ul proaspăt scos din cuptor cu puțină umplutură de zmeură.

Dați la congelator sau la șoc frig până la înghețarea acestora.


Glazură crocantă cu fructe roșii

Ingrediente:
 
CHOCOCREAM CRUNCHY AI FRUTTI ROSSI   cât este nevoie


Încălziți CHOCOCREAM CRUNCHY TROPICAL la temperatura de 30-35°C.

Glazurați baza financier-ului.


Finisare:

SPRAY VELVET WHITE (Modecor/Silikomart

Pulverizați un strat subțire pe jumătatea sferei de bavareză.


Compoziția finală

O dată glasată baza financierului poziționați deasupra sferele de bavareză.

Decorați cu Spots Pastel rosa cod. 77228.

Ingrediente: Vigor Baking - praf de copt, Lilly - mix pentru bavarese, mousse, semifreddo, Avoletta - pudra de migdale si zahar, Fruttidor zmeură 70% bucăți de fruct, Chococream Crunchy Frutti Rossi - Crema cu Fructe Rosii si insertii crocante, Chococream Pasticcera - Crema Patiserului
Acest website folosește cookie-uri proprii și ale unor terțe părți pentru a personaliza conținutul și pentru a analiza traficul pe www.azariafood.ro. În plus, partenerii noștri de social media, de publicitate și de analiză pot avea informații despre felul în care folosești site-ul, aceștia putându-le combina cu alte informații pe care le-ai furnizat sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor online.