SFERA MIGNON CU FRUCTE ROSII
Inserție de zmeură
Ingrediente:
FRUTTIDOR LAMPONE - zmeură | 100g |
LILLY NEUTRO | 10g |
Apă caldă | 50g |
Mod de preparare:
Amestecați apa cu LILLY NEUTRO, apoi adaugați FRUTTIDOR LAMPONE și amestecați cu ajutorul unui mixer vertical.
Puneți pasta obținută în forme de silicon de jumătate de sferă umplându-le aprox. 1/3 din volum si dați la congelator sau la șoc frig până la înghețarea completă a acestora, păstrați la congelator până la utilizare.
Păstrați compoziția rămasă în frigider, o veți folosii ca și umplutură (după coacere) la financier.
Bavareză
Ingrediente:
Gălbenuș | 20g |
Zahăr granulat | 10g |
Lapte integral | 140g |
LILLY NEUTRO | 34g |
CHOCOCREAM PASTICCERA - crema patiserului | 195g |
Frișcă 35% | 250g |
Mod de preparare:
Preparați o cremă anglaise clasică, frecați gălbenușurile cu zahărul până obțineți o cremă densă și ușoară, apoi încorporați în ea laptele cald, puneți la fiert până ajunge la temperatura de 82°C.
Când este gata crema anglaise adăugați LILLY NEUTRO și amestecați cu grijă evitând formarea cocoloașelor. Adăugați CHOCOCREAM PASTICCERA și amestecați cu ajutorul unui mixer vertical. Ulterior, adăugați friscă semi-bătută, realizând crema bavareză.
Turnați cu ajutorul unui poș compoziția în matrițele de silicon și adaugați inserția de zmeură.
Dați la congelator sau la șoc frig până la înghețarea completă a acestora.
Financier
Ingrediente:
AVOLETTA - pudră de migdale și zahăr | 550g |
Coajă rasă de lămâie | 5g |
VIGOR BAKING | 4g |
Făină 480 | 50g |
Amidon de orez | 50g |
Albușuri | 370g |
Unt 82% | 120g |
Mod de preparare:
Amestecați cu un tel ingredientele uscate: AVOLETTA, coaja de lămâie rasă, VIGOR BAKING, făina și amidonul de orez. Apoi unim ingredientele umede: albușurile la temperatura camerei și ulterior și untul topit.
Turnați cu ajutorul unui poș compoziția în matrițele de silicon și (aceeași formă pe care ati folosit-o si la inserția de ananas), aprox. 15g de produs pentru fiecare sferă, umpleți până la jumătatea sferei.
Coaceți în cuptorul ventilat la temperatura de 160°C pentru 12-13 minute, cu trapa de ventilație deschisă doar în ultimele minute.
Umpleți fincancier-ul proaspăt scos din cuptor cu puțină umplutură de zmeură.
Dați la congelator sau la șoc frig până la înghețarea acestora.
Glazură crocantă cu fructe roșii
Ingrediente:
CHOCOCREAM CRUNCHY AI FRUTTI ROSSI | cât este nevoie |
Încălziți CHOCOCREAM CRUNCHY TROPICAL la temperatura de 30-35°C.
Glazurați baza financier-ului.
Finisare:
SPRAY VELVET WHITE (Modecor/Silikomart)
Pulverizați un strat subțire pe jumătatea sferei de bavareză.
Compoziția finală
O dată glasată baza financierului poziționați deasupra sferele de bavareză.
Decorați cu Spots Pastel rosa cod. 77228.