SFERA MIGNON TROPICAL




Inserție de ananas

Ingrediente:

 
FRUTTIDOR ANANAS  100g
LILLY NEUTRO 10g
Apă  50g

Mod de preparare:
 
Amestecați apa cu LILLY NEUTRO, apoi adaugați FRUTTIDOR ANANAS și amestecați cu ajutorul unui mixer vertical.

Puneți compoziția obținută în forme de silicon semisferă umplându-le aprox. 1/3 din volum si dați la congelator sau la șoc frig pana la înghețarea completă a acestora.


Mousse de cocos

 Ingrediente:
 
SINFONIA CIOCCOLATO BIANCO (1) 200g
Frișcă 35% (1) 40g
Apă (1) 80g
JOYGELATO COCCO - cocos 25g
Frișcă 35% (2)  240g
Apă (2) 50g
LILLY NEUTRO  50g


Mod de preparare:

Topiți ciocolata SINFONIA CIOCCOLATO BIANCO (1) la 45°C și adăugați-o la compoziția dintre apa (1), frișca (1) și JOYGELATO COCCO amestecați până obțineți un ganache fin și omogen.

 În alt bol puneți frișca (2), apa (2) și LILLY NEUTRO în mixerul planetar până obținem o consistență pufoasă.

 Încorporați frișca cu ganache-ul în două tranșe, amestecând ușor.

Puneți mousse-ul în forme de silicon și adăugați inserția de ananas.

Dați la congelator sau la șoc frig până la înghețarea completă a acestora.

 
Financier de cocos

Ingrediente:

 
Cocos fulgi  80g
Făină 480  25g
Făină de migdale  40g
Zahăr pudră  75g
VIGOR BAKING  3g
Sare fină  un vârf de cuțit
Albușuri (la temperatura camerei)  120g
Miere  15g
Unt 82% - topit  110g


Mod de preparare:

 Amestecați cu un tel ingredientele uscate: fulgii de cocos, făina slaba/de migdale, zahărul pudră, sarea și VIGOR BAKING. Apoi unim ingredientele umede: albușurile la temperatura camerei, mierea si ulterior untul topit.

 Turnați aluatul de financier în sferele de silicon cu ajutorul unui poș (aceeași formă pe care o folosiți si la inserția de ananas), aprox. 15g de produs pentru fiecare semisferă, umpleți până la jumătatea semisferei.

Coaceți în cuptorul ventilat la temperatura de 160°C pentru 12-13 minute, cu trapa de ventilație deschisă doar în ultimele minute.

Dați la congelator sau la șoc frig până la înghețarea acestora.

 
Glazură crocantă cu gust tropical

 Ingrediente:
 
CHOCOCREAM CRUNCHY TROPICAL cât este nevoie

Încălziți CHOCOCREAM CRUNCHY TROPICAL la temperatura de 30-35°C.

Glazurați baza financier-ului.

 
Finisare:

SPRAY VELVET WHITE (Modecor/Silikomart)

 Pulverizați un strat subțire pe jumătatea sferei a mousse-ului de cocos.

 
Compoziția finală

 
O dată glasată baza financierului poziționați deasupra sferele de mousse.

Decorați cu Spots Pastel galbene cod. 77228.

Ingrediente: Vigor Baking - praf de copt, JOYGELATO COCCO, Lilly - mix pentru bavarese, mousse, semifreddo, Sinfonia cioccolato bianco 34% - ciocolata alba, Fruttidor ananas 70% bucăți de fruct, Chococream Crunchy Tropical - Crema Crunchy Tropical
Acest website folosește cookie-uri proprii și ale unor terțe părți pentru a personaliza conținutul și pentru a analiza traficul pe www.azariafood.ro. În plus, partenerii noștri de social media, de publicitate și de analiză pot avea informații despre felul în care folosești site-ul, aceștia putându-le combina cu alte informații pe care le-ai furnizat sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor online.