TARTA ZEN GIANDUIA SI BISCUITI
Aluat fraged cu migdale
Ingrediente:
TOP FROLLA | 1050g |
Unt 82% | 260g |
Ouă întregi | 175g |
Făină de migdale | 115g |
Zahăr granulat | 90g |
Sare fină | 4g |
Mod de preparare:
Amestecați toate ingredientele într-un mixer planetar tip frunză apoi lăsați în frigider să se odihnească.
Întindeți de aprox. 3,5mm și puneți aluatul în matrițe speciale/inele microforate "Silikomart Tarte Ring Round".
Lăsați la răcit înainte de coacere. Coaceți pentru 18 minute la circa 165°C pe trapa de ventilație deschisă si cu ventilația la minim.
Cremă cu incluziuni de ciocolată cu alune (gianduia)
CHOCOCREAM CRUNCHY CACAO & NOCCIOLE - cremă cu cacao și alune - topit la 35 - 40°C
Cremă de portocale
Ingrediente:
Lapte proaspăt | 50g |
Frișcă 35% | 50g |
Gălbenușuri de ou | 20g |
Zahăr granulat | 5g |
LILLY NEUTRO | 12,5g |
FRUTTIDOR ARANCIA - portocală | 150g |
MINUETTO FONDENTE MADAGASCAR 72% | 75g |
Mod de preparare:
Amestecați gălbenușul de ou și zahărul, apoi puneți la fiert laptele si smântâna. Aducem amestecul la 84°C.
Uniți amestecul cald obținut cu ciocolata MINUETTO FONDENTE MADAGASCAR 72%, LILLY NEUTRO și FRUTTIDOR ARANCIA.
Mixați amestecul și răciți.
Mousse cu biscuiți
Ingrediente:
Frișcă 35% | 500g |
LILLY NEUTRO | 50g |
Apă | 50g |
JOYPASTE BISCOTTO PREMIUM | 30g |
Mod de preparare:
Puneți toate ingredientele în mixer-ul planetar până când se obține un amestec fin semi-montat, turnați-l în matrița "Silikomart Kit Tarte Ring Palet".
Puneți în șoc frig la -40°C sau la congelator până se întărește.
Glazura și Decorarea
Ingrediente:
MIRROR NEUTRAL - glazură oglindă | cât este nevoie |
SCAGLIETTE CIOCCOLATO PURO FONDENTE | cât este nevoie |
Compoziția finală
Cu ajutorul unei spatule mici sau a unei lingurițe formați un strat de aproximativ jumătate de centimetru de cremă CHOCOCREAM pe fundul și pe pereții interni ai tartei din aluat fraged.
Continuați cu crema de portocală până la umplerea tartei.
La final aplicați discul de mousse cu caramel și glazurați cu MIRROR NEUTRAL încălzit la 50°C.
Decorați cu SCAGLIETTA FONDENTE, DOBLA ORANGE DARK, DOBLA SPEAR DARK, petale de flori albastre deshidratate.
Ingrediente: Minuetto - ciocolata mono-origine, Mirror - glazuri oglinda la cald si la rece, Top frolla - mix aluat fraged, JOYPASTE BISCOTTO PREMIUM, SCAGLIETTE, Lilly - mix pentru bavarese, mousse, semifreddo, Fruttidor portocală 70% pulpă, Chococream Crunchy Cacao & Nocciole - Crema de Cacao cu Alune