TARTA ZEN GIANDUIA SI BISCUITI



Aluat fraged cu migdale

Ingrediente:

 
TOP FROLLA 1050g
Unt 82%  260g
Ouă întregi 175g
Făină de migdale  115g
Zahăr granulat  90g 
Sare fină  4g

 
Mod de preparare:


Amestecați toate ingredientele într-un mixer planetar tip frunză apoi lăsați în frigider să se odihnească.

Întindeți de aprox. 3,5mm și puneți aluatul în matrițe speciale/inele microforate "Silikomart Tarte Ring Round".

Lăsați la răcit înainte de coacere. Coaceți pentru 18 minute la circa 165°C pe trapa de ventilație deschisă si cu ventilația la minim.


Cremă cu incluziuni de ciocolată cu alune (gianduia) 

CHOCOCREAM CRUNCHY CACAO & NOCCIOLE - cremă cu cacao și alune - topit la 35 - 40°C


Cremă de portocale

Ingrediente:
 
Lapte proaspăt 50g
Frișcă 35% 50g
Gălbenușuri de ou 20g
Zahăr granulat 5g
LILLY NEUTRO 12,5g
FRUTTIDOR ARANCIA - portocală 150g
MINUETTO FONDENTE MADAGASCAR 72% 75g


Mod de preparare:

Amestecați gălbenușul de ou și zahărul, apoi puneți la fiert laptele si smântâna. Aducem amestecul la 84°C.

Uniți amestecul cald obținut cu ciocolata MINUETTO FONDENTE MADAGASCAR 72%, LILLY NEUTRO și FRUTTIDOR ARANCIA.

Mixați amestecul și răciți.


Mousse cu biscuiți 

Ingrediente:
 
Frișcă 35%  500g
LILLY NEUTRO 50g
Apă 50g
JOYPASTE BISCOTTO PREMIUM 30g

Mod de preparare:

Puneți toate ingredientele în mixer-ul planetar până când se obține un amestec fin semi-montat, turnați-l în matrița "Silikomart Kit Tarte Ring Palet".

Puneți în șoc frig la -40°C sau la congelator până se întărește.


Glazura și Decorarea

Ingrediente:
 
MIRROR NEUTRAL - glazură oglindă cât este nevoie
SCAGLIETTE CIOCCOLATO PURO FONDENTE cât este nevoie


Compoziția finală

Cu ajutorul unei spatule mici sau a unei lingurițe formați un strat de aproximativ jumătate de centimetru de cremă CHOCOCREAM pe fundul și pe pereții interni ai tartei din aluat fraged.

Continuați cu crema de portocală până la umplerea tartei.

La final aplicați discul de mousse cu caramel și glazurați cu MIRROR NEUTRAL încălzit la 50°C.

Decorați cu SCAGLIETTA FONDENTE, DOBLA ORANGE DARK, DOBLA SPEAR DARK, petale de flori albastre deshidratate.

Ingrediente: Minuetto - ciocolata mono-origine, Mirror - glazuri oglinda la cald si la rece, Top frolla - mix aluat fraged, JOYPASTE BISCOTTO PREMIUM, SCAGLIETTE, Lilly - mix pentru bavarese, mousse, semifreddo, Fruttidor portocală 70% pulpă, Chococream Crunchy Cacao & Nocciole - Crema de Cacao cu Alune
Acest website folosește cookie-uri proprii și ale unor terțe părți pentru a personaliza conținutul și pentru a analiza traficul pe www.azariafood.ro. În plus, partenerii noștri de social media, de publicitate și de analiză pot avea informații despre felul în care folosești site-ul, aceștia putându-le combina cu alte informații pe care le-ai furnizat sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor online.