TARTA ZEN GIANDUIA SI BISCUITI



Aluat fraged cu migdale

Ingrediente:

 
TOP FROLLA 1050g
Unt 82%  260g
Ou? întregi 175g
F?in? de migdale  115g
Zah?r granulat  90g 
Sare fin?  4g

 
Mod de preparare:


Amesteca?i toate ingredientele într-un mixer planetar tip frunz? apoi l?sa?i în frigider s? se odihneasc?.

Întinde?i de aprox. 3,5mm ?i pune?i aluatul în matri?e speciale/inele microforate "Silikomart Tarte Ring Round".

L?sa?i la r?cit înainte de coacere. Coace?i pentru 18 minute la circa 165°C pe trapa de ventila?ie deschis? si cu ventila?ia la minim.


Crem? cu incluziuni de ciocolat? cu alune (gianduia) 

CHOCOCREAM CRUNCHY CACAO & NOCCIOLE - crem? cu cacao ?i alune - topit la 35 - 40°C


Crem? de portocale

Ingrediente:
 
Lapte proasp?t 50g
Fri?c? 35% 50g
G?lbenu?uri de ou 20g
Zah?r granulat 5g
LILLY NEUTRO 12,5g
FRUTTIDOR ARANCIA - portocal? 150g
MINUETTO FONDENTE MADAGASCAR 72% 75g


Mod de preparare:

Amesteca?i g?lbenu?ul de ou ?i zah?rul, apoi pune?i la fiert laptele si smântâna. Aducem amestecul la 84°C.

Uni?i amestecul cald ob?inut cu ciocolata MINUETTO FONDENTE MADAGASCAR 72%, LILLY NEUTRO ?i FRUTTIDOR ARANCIA.

Mixa?i amestecul ?i r?ci?i.


Mousse cu biscui?i 

Ingrediente:
 
Fri?c? 35%  500g
LILLY NEUTRO 50g
Ap? 50g
JOYPASTE BISCOTTO PREMIUM 30g

Mod de preparare:

Pune?i toate ingredientele în mixer-ul planetar pân? când se ob?ine un amestec fin semi-montat, turna?i-l în matri?a "Silikomart Kit Tarte Ring Palet".

Pune?i în ?oc frig la -40°C sau la congelator pân? se înt?re?te.


Glazura ?i Decorarea

Ingrediente:
 
MIRROR NEUTRAL - glazur? oglind? cât este nevoie
SCAGLIETTE CIOCCOLATO PURO FONDENTE cât este nevoie


Compozi?ia final?

Cu ajutorul unei spatule mici sau a unei linguri?e forma?i un strat de aproximativ jum?tate de centimetru de crem? CHOCOCREAM pe fundul ?i pe pere?ii interni ai tartei din aluat fraged.

Continua?i cu crema de portocal? pân? la umplerea tartei.

La final aplica?i discul de mousse cu caramel ?i glazura?i cu MIRROR NEUTRAL înc?lzit la 50°C.

Decora?i cu SCAGLIETTA FONDENTE, DOBLA ORANGE DARK, DOBLA SPEAR DARK, petale de flori albastre deshidratate.

Ingrediente: Minuetto - ciocolata mono-origine, Mirror - glazuri oglinda la cald si la rece, Top frolla - mix aluat fraged, JOYPASTE BISCOTTO PREMIUM, SCAGLIETTE, Lilly - mix pentru bavarese, mousse, semifreddo, Fruttidor portocal? 70% pulp?, Chococream Crunchy Cacao & Nocciole - Crema de Cacao cu Alune
Acest website folose?te cookie-uri proprii ?i ale unor ter?e p?r?i pentru a personaliza con?inutul ?i pentru a analiza traficul pe www.azariafood.ro. Īn plus, partenerii no?tri de social media, de publicitate ?i de analiz? pot avea informa?ii despre felul īn care folose?ti site-ul, ace?tia putāndu-le combina cu alte informa?ii pe care le-ai furnizat sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor online.