TARTA ZEN GIANDUIA SI BISCUITI
 (1).webp)
Aluat fraged cu migdale
Ingrediente:
TOP FROLLA | 1050g |
Unt 82% | 260g |
Ou? întregi | 175g |
F?in? de migdale | 115g |
Zah?r granulat | 90g |
Sare fin? | 4g |
Mod de preparare:
Amesteca?i toate ingredientele într-un mixer planetar tip frunz? apoi l?sa?i în frigider s? se odihneasc?.
Întinde?i de aprox. 3,5mm ?i pune?i aluatul în matri?e speciale/inele microforate "Silikomart Tarte Ring Round".
L?sa?i la r?cit înainte de coacere. Coace?i pentru 18 minute la circa 165°C pe trapa de ventila?ie deschis? si cu ventila?ia la minim.
Crem? cu incluziuni de ciocolat? cu alune (gianduia)
CHOCOCREAM CRUNCHY CACAO & NOCCIOLE - crem? cu cacao ?i alune - topit la 35 - 40°C
Crem? de portocale
Ingrediente:
Lapte proasp?t | 50g |
Fri?c? 35% | 50g |
G?lbenu?uri de ou | 20g |
Zah?r granulat | 5g |
LILLY NEUTRO | 12,5g |
FRUTTIDOR ARANCIA - portocal? | 150g |
MINUETTO FONDENTE MADAGASCAR 72% | 75g |
Mod de preparare:
Amesteca?i g?lbenu?ul de ou ?i zah?rul, apoi pune?i la fiert laptele si smântâna. Aducem amestecul la 84°C.
Uni?i amestecul cald ob?inut cu ciocolata MINUETTO FONDENTE MADAGASCAR 72%, LILLY NEUTRO ?i FRUTTIDOR ARANCIA.
Mixa?i amestecul ?i r?ci?i.
Mousse cu biscui?i
Ingrediente:
Fri?c? 35% | 500g |
LILLY NEUTRO | 50g |
Ap? | 50g |
JOYPASTE BISCOTTO PREMIUM | 30g |
Mod de preparare:
Pune?i toate ingredientele în mixer-ul planetar pân? când se ob?ine un amestec fin semi-montat, turna?i-l în matri?a "Silikomart Kit Tarte Ring Palet".
Pune?i în ?oc frig la -40°C sau la congelator pân? se înt?re?te.
Glazura ?i Decorarea
Ingrediente:
MIRROR NEUTRAL - glazur? oglind? | cât este nevoie |
SCAGLIETTE CIOCCOLATO PURO FONDENTE | cât este nevoie |
Compozi?ia final?
Cu ajutorul unei spatule mici sau a unei linguri?e forma?i un strat de aproximativ jum?tate de centimetru de crem? CHOCOCREAM pe fundul ?i pe pere?ii interni ai tartei din aluat fraged.
Continua?i cu crema de portocal? pân? la umplerea tartei.
La final aplica?i discul de mousse cu caramel ?i glazura?i cu MIRROR NEUTRAL înc?lzit la 50°C.
Decora?i cu SCAGLIETTA FONDENTE, DOBLA ORANGE DARK, DOBLA SPEAR DARK, petale de flori albastre deshidratate.
Ingrediente: Minuetto - ciocolata mono-origine, Mirror - glazuri oglinda la cald si la rece, Top frolla - mix aluat fraged, JOYPASTE BISCOTTO PREMIUM, SCAGLIETTE, Lilly - mix pentru bavarese, mousse, semifreddo, Fruttidor portocal? 70% pulp?, Chococream Crunchy Cacao & Nocciole - Crema de Cacao cu Alune