TARTA ZEN GIANDUIA SI BISCUITI
 (1).webp)
Aluat fraged cu migdale
Ingrediente:
TOP FROLLA | 1050g |
Unt 82% | 260g |
Ouă întregi | 175g |
Făină de migdale | 115g |
Zahăr granulat | 90g |
Sare fină | 4g |
Mod de preparare:
AmestecaÈ›i toate ingredientele într-un mixer planetar tip frunză apoi lăsaÈ›i în frigider să se odihnească.
ÎntindeÈ›i de aprox. 3,5mm È™i puneÈ›i aluatul în matriÈ›e speciale/inele microforate "Silikomart Tarte Ring Round".
LăsaÈ›i la răcit înainte de coacere. CoaceÈ›i pentru 18 minute la circa 165°C pe trapa de ventilaÈ›ie deschisă si cu ventilaÈ›ia la minim.
Cremă cu incluziuni de ciocolată cu alune (gianduia)
CHOCOCREAM CRUNCHY CACAO & NOCCIOLE - cremă cu cacao È™i alune - topit la 35 - 40°C
Cremă de portocale
Ingrediente:
Lapte proaspăt | 50g |
Frișcă 35% | 50g |
Gălbenușuri de ou | 20g |
Zahăr granulat | 5g |
LILLY NEUTRO | 12,5g |
FRUTTIDOR ARANCIA - portocală | 150g |
MINUETTO FONDENTE MADAGASCAR 72% | 75g |
Mod de preparare:
AmestecaÈ›i gălbenuÈ™ul de ou È™i zahărul, apoi puneÈ›i la fiert laptele si smântâna. Aducem amestecul la 84°C.
Uniți amestecul cald obținut cu ciocolata MINUETTO FONDENTE MADAGASCAR 72%, LILLY NEUTRO și FRUTTIDOR ARANCIA.
Mixați amestecul și răciți.
Mousse cu biscuiți
Ingrediente:
Frișcă 35% | 500g |
LILLY NEUTRO | 50g |
Apă | 50g |
JOYPASTE BISCOTTO PREMIUM | 30g |
Mod de preparare:
PuneÈ›i toate ingredientele în mixer-ul planetar până când se obÈ›ine un amestec fin semi-montat, turnaÈ›i-l în matriÈ›a "Silikomart Kit Tarte Ring Palet".
PuneÈ›i în È™oc frig la -40°C sau la congelator până se întăreÈ™te.
Glazura și Decorarea
Ingrediente:
MIRROR NEUTRAL - glazură oglindă | cât este nevoie |
SCAGLIETTE CIOCCOLATO PURO FONDENTE | cât este nevoie |
Compoziția finală
Cu ajutorul unei spatule mici sau a unei lingurițe formați un strat de aproximativ jumătate de centimetru de cremă CHOCOCREAM pe fundul și pe pereții interni ai tartei din aluat fraged.
ContinuaÈ›i cu crema de portocală până la umplerea tartei.
La final aplicaÈ›i discul de mousse cu caramel È™i glazuraÈ›i cu MIRROR NEUTRAL încălzit la 50°C.
Decorați cu SCAGLIETTA FONDENTE, DOBLA ORANGE DARK, DOBLA SPEAR DARK, petale de flori albastre deshidratate.
Ingrediente: Minuetto - ciocolata mono-origine, Mirror - glazuri oglinda la cald si la rece, Top frolla - mix aluat fraged, JOYPASTE BISCOTTO PREMIUM, SCAGLIETTE, Lilly - mix pentru bavarese, mousse, semifreddo, Fruttidor portocală 70% pulpă, Chococream Crunchy Cacao & Nocciole - Crema de Cacao cu Alune