TARTA ZEN GIANDUIA SI BISCUITI



Aluat fraged cu migdale

Ingrediente:

 
TOP FROLLA 1050g
Unt 82%  260g
Ouă întregi 175g
Făină de migdale  115g
Zahăr granulat  90g 
Sare fină  4g

 
Mod de preparare:


AmestecaÈ›i toate ingredientele într-un mixer planetar tip frunză apoi lăsaÈ›i în frigider să se odihnească.

ÎntindeÈ›i de aprox. 3,5mm È™i puneÈ›i aluatul în matriÈ›e speciale/inele microforate "Silikomart Tarte Ring Round".

LăsaÈ›i la răcit înainte de coacere. CoaceÈ›i pentru 18 minute la circa 165°C pe trapa de ventilaÈ›ie deschisă si cu ventilaÈ›ia la minim.


Cremă cu incluziuni de ciocolată cu alune (gianduia) 

CHOCOCREAM CRUNCHY CACAO & NOCCIOLE - cremă cu cacao È™i alune - topit la 35 - 40°C


Cremă de portocale

Ingrediente:
 
Lapte proaspăt 50g
Frișcă 35% 50g
Gălbenușuri de ou 20g
Zahăr granulat 5g
LILLY NEUTRO 12,5g
FRUTTIDOR ARANCIA - portocală 150g
MINUETTO FONDENTE MADAGASCAR 72% 75g


Mod de preparare:

AmestecaÈ›i gălbenuÈ™ul de ou È™i zahărul, apoi puneÈ›i la fiert laptele si smântâna. Aducem amestecul la 84°C.

Uniți amestecul cald obținut cu ciocolata MINUETTO FONDENTE MADAGASCAR 72%, LILLY NEUTRO și FRUTTIDOR ARANCIA.

Mixați amestecul și răciți.


Mousse cu biscuiÈ›i 

Ingrediente:
 
FriÈ™că 35%  500g
LILLY NEUTRO 50g
Apă 50g
JOYPASTE BISCOTTO PREMIUM 30g

Mod de preparare:

PuneÈ›i toate ingredientele în mixer-ul planetar până când se obÈ›ine un amestec fin semi-montat, turnaÈ›i-l în matriÈ›a "Silikomart Kit Tarte Ring Palet".

PuneÈ›i în È™oc frig la -40°C sau la congelator până se întăreÈ™te.


Glazura și Decorarea

Ingrediente:
 
MIRROR NEUTRAL - glazură oglindă cât este nevoie
SCAGLIETTE CIOCCOLATO PURO FONDENTE cât este nevoie


Compoziția finală

Cu ajutorul unei spatule mici sau a unei lingurițe formați un strat de aproximativ jumătate de centimetru de cremă CHOCOCREAM pe fundul și pe pereții interni ai tartei din aluat fraged.

ContinuaÈ›i cu crema de portocală până la umplerea tartei.

La final aplicaÈ›i discul de mousse cu caramel È™i glazuraÈ›i cu MIRROR NEUTRAL încălzit la 50°C.

Decorați cu SCAGLIETTA FONDENTE, DOBLA ORANGE DARK, DOBLA SPEAR DARK, petale de flori albastre deshidratate.

Ingrediente: Minuetto - ciocolata mono-origine, Mirror - glazuri oglinda la cald si la rece, Top frolla - mix aluat fraged, JOYPASTE BISCOTTO PREMIUM, SCAGLIETTE, Lilly - mix pentru bavarese, mousse, semifreddo, Fruttidor portocală 70% pulpă, Chococream Crunchy Cacao & Nocciole - Crema de Cacao cu Alune
Acest website folosește cookie-uri proprii și ale unor terțe părți pentru a personaliza conținutul și pentru a analiza traficul pe www.azariafood.ro. În plus, partenerii noștri de social media, de publicitate și de analiză pot avea informații despre felul în care folosești site-ul, aceștia putându-le combina cu alte informații pe care le-ai furnizat sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor online.