MISTER G
Financier de migdale și ciocolată
Ingrediente:
AVOLETTA | 500g |
Făină | 50g |
VIGOR BAKING | 4g |
Amidon de porumb | 30g |
Albușuri | 370g |
Unt topit | 80g |
SINFONIA FONDENTE 68% | 100g |
Mod de preparare:
Amestecați ingredientele uscate, uniți cu albușurile de ou și amestecați de mână, uniți cu untul și ciocolata topite la microunde și amestecați. Întindeți compoziția obținută pe o tavă cu hârtie de copt. Coaceți la 180-190°C în cuptorul cu ventilație pentru 8-10 minute cu trapa de ventilație închisă.
Cremă engleză
Ingrediente:
Frișcă 35% | 200g |
Lapte 3,5% | 200g |
Gălbenuș | 80g |
Zahăr granulat | 40g |
Mod de preparare:
În microunde sau într-o oală fierbeți laptele cu frișca, deoparte într-un castron amestecați gălbenușul de ou cu zahărul. O dată fiartă compoziția uniți oul cu zahărul cu laptele si frișca de pe foc, amestecând din când în când, până ajunge la temperatura de 82°C.
Cremă cu ciocolată fondantă cu alune
Ingrediente:
SINFONIA GIANDUIA FONDENTE | 300g |
Mod de preparare:
Emulsionați cu un mixer vertical 500g de cremă engleză (încălzită la 50/60°C) cu SINFONIA GIANDUIA FONDENTE. Turnați 150g de cremă în forma de silicon (14cm H 1cm) și congelați.
Inserție crocantă de caramel sărat
Ingrediente:
PRALIN DELICRISP CARAMEL FLEUR DE SEL | cât este nevoie |
Mod de preparare:
Întindeți un strat crocant ușor încălzit pe toată suprafața financier-ului și dați la congelator. Când stratul de caramel sa întărit tăiați în formă de cerc de dimensiunea dorită.
Glazurare
Ingrediente:
MIRROR CIOCCOLATO EXTRA DARK | cât este nevoie |
Glazură rocher cu fistic
Ingrediente:
SINFONIA CIOCOLATĂ ALBĂ | 400g |
Ulei de floarea soarelui | 100g |
Boabe de fistic | 100g |
JOYPASTE PISTACCHIO 100% | 30g |
Glazurați financier-ul cu migdale congelat cu glazura rocher cu fistic la temperatura de 35°C.
Compoziția finală
Umpleți până la jumătate forma de silicon cu crema de ciocolată fondantă cu alune puneți la mijloc stratul crocant și puneți restul de cremă, dați la congelator. O dată congelat puneți compoziția pe baza financier-ului glazurat și glazurați cu MIRROR CIOCCOLATO EXTRA DARK.
Ingrediente: Mirror - glazuri oglinda la cald si la rece, Pralin delicrisp - pasta crocanta pentru umpluturi, Vigor Baking - praf de copt, JOYPASTE PISTACCHIO 100%, Avoletta - pudra de migdale si zahar, Sinfonia gianduia fondente - ciocolata neagra cu alune, Sinfonia cioccolato fondente 68% - ciocolata neagra, Sinfonia cioccolato bianco 34% - ciocolata alba