MONOPORTIE CU CIOCOLATA ALBA SI ZMEURA

Financier de migdale
Ingrediente:
AVOLETTA | 550g |
Făină tip 0 | 50g |
Amidon de porumb | 50g |
VIGOR BAKING | 4g |
Albușuri | 370g |
Unt 82% - topit | 120g |
Mod de preparare:
UniÈ›i ingredientele uscate într-un bol, ulterior adăugaÈ›i albuÈ™urile È™i amestecaÈ›i de mână. AdăugaÈ›i untul topit È™i amestecaÈ›i bine. ÎntindeÈ›i compoziÈ›ia obÈ›inută pe o tavă cu hârtie de copt. CoaceÈ›i la 190-200°C în cuptorul cu ventilaÈ›ie pentru 8 minute cu trapa de ventilaÈ›ie închisă.
Inserție crocantă cu caramel sărat
PRALIN DELICRISP CARAMEL FLEUR DE SEL | cât este nevoie |
Mod de utilizare:
ÎntindeÈ›i un strat crocant uÈ™or încălzit pe toată suprafaÈ›a financier-ului È™i daÈ›i la congelator. Când stratul de caramel sa întărit tăiaÈ›i în formă de cerc de dimensiunea dorită.
Inserție de zmeură
Ingrediente:
FRUTTIDOR LAMPONE | 250g |
Apă | 40g |
LILLY NEUTRO | 40g |
Mod de preparare:
AmestecaÈ›i cu telul LILLY NEUTRO cu apa, adăugaÈ›i FRUTTIDOR LAMPONE È™i amestecaÈ›i bine, puneÈ›i compoziÈ›ia într-o formă de silicon de diametrul de 4cm formând un strat de circa 1cm, daÈ›i la congelator sau È™oc frig.
Inserție de mousse cu zmeură
Ingrediente:
FRUTTIDOR LAMPONE | 200g |
Frișcă | 275g |
Apă | 125g |
LILLY NEUTRO | 45g |
Mod de preparare:
Semi bateÈ›i friÈ™ca în mixerul planetar, deoparte amestecaÈ›i apa cu LILLY NEUTRO È™i FRUTTIDOR LAMPONE. AdăugaÈ›i amestecul în friÈ™ca semi bătută în două-trei tranÈ™e amestecând uÈ™or. Cu ajutorul unu sac poÈ™ puneÈ›i compoziÈ›ia în forme de silicon rotunde cu diametrul de 4cm formând un strat de 1cm, daÈ›i la È™oc frig sau congelator.
Mousse cu ciocolată albă
Ingrediente:
SINFONIA BIANCO | 300g |
Frișcă (1) | 150g |
Frișcă (2) | semi bătută 350g |
Apă | 50g |
LILLY NEUTRO | 50g |
Mod de preparare:
TopiÈ›i ciocolata albă la 45°C, adăugaÈ›i-o la friÈ™ca lichidă (1), amestecaÈ›i până la obÈ›inerea unui ganaj fin È™i omogen. Deoparte bateÈ›i friÈ™ca (2), apa È™i LILLY NEUTRO, obÈ›inând o consisÈ›ență fină. ÎncorporaÈ›i friÈ™ca proaspăt bătută la ganaj È™i amestecaÈ›i uÈ™or. Pentru obÈ›inerea unei consistenÈ›e ideale a mousse-ului se recomandă ca friÈ™ca să nu fie complet bătută È™i să fie adăugată în două părÈ›i.
Glazură
Ingrediente:
MIRROR LAMPONE | cât este nevoie |
Compoziția finală
Cu ajutorul unui sac poÈ™ puneÈ›i în forme de silicon pentru mono porÈ›ii mousse-ul de ciocolată albă până la jumătatea formei. AdăugaÈ›i în centru inserÈ›ia de zmeură. Tot cu ajutorul unui sac poÈ™ puneÈ›i deasupra inserÈ›iei de zmeură mousse-ul cu inserÈ›ie de mousse cu zmeură, lăsând un spaÈ›iu de circa 1cm. La final puneÈ›i financier-ul de migdale cu discul crocant de caramel sărat. PuneÈ›i în È™oc frig sau congelator până la îngheÈ›area completă. ScoateÈ›i mono porÈ›iile din forme È™i acoperiÈ›i cu MIRROR LAMPONE încălzit la 50°C.
Ingrediente: Mirror - glazuri oglinda la cald si la rece, Pralin delicrisp - pasta crocanta pentru umpluturi, Vigor Baking - praf de copt, Lilly - mix pentru bavarese, mousse, semifreddo, Avoletta - pudra de migdale si zahar, Sinfonia cioccolato bianco 34% - ciocolata alba, Fruttidor zmeură 70% bucăți de fruct