MONOPORTIE CU CIOCOLATA ALBA SI ZMEURA
Financier de migdale
Ingrediente:
AVOLETTA | 550g |
Făină tip 0 | 50g |
Amidon de porumb | 50g |
VIGOR BAKING | 4g |
Albușuri | 370g |
Unt 82% - topit | 120g |
Mod de preparare:
Uniți ingredientele uscate într-un bol, ulterior adăugați albușurile și amestecați de mână. Adăugați untul topit și amestecați bine. Întindeți compoziția obținută pe o tavă cu hârtie de copt. Coaceți la 190-200°C în cuptorul cu ventilație pentru 8 minute cu trapa de ventilație închisă.
Inserție crocantă cu caramel sărat
PRALIN DELICRISP CARAMEL FLEUR DE SEL | cât este nevoie |
Mod de utilizare:
Întindeți un strat crocant ușor încălzit pe toată suprafața financier-ului și dați la congelator. Când stratul de caramel sa întărit tăiați în formă de cerc de dimensiunea dorită.
Inserție de zmeură
Ingrediente:
FRUTTIDOR LAMPONE | 250g |
Apă | 40g |
LILLY NEUTRO | 40g |
Mod de preparare:
Amestecați cu telul LILLY NEUTRO cu apa, adăugați FRUTTIDOR LAMPONE și amestecați bine, puneți compoziția într-o formă de silicon de diametrul de 4cm formând un strat de circa 1cm, dați la congelator sau șoc frig.
Inserție de mousse cu zmeură
Ingrediente:
FRUTTIDOR LAMPONE | 200g |
Frișcă | 275g |
Apă | 125g |
LILLY NEUTRO | 45g |
Mod de preparare:
Semi bateți frișca în mixerul planetar, deoparte amestecați apa cu LILLY NEUTRO și FRUTTIDOR LAMPONE. Adăugați amestecul în frișca semi bătută în două-trei tranșe amestecând ușor. Cu ajutorul unu sac poș puneți compoziția în forme de silicon rotunde cu diametrul de 4cm formând un strat de 1cm, dați la șoc frig sau congelator.
Mousse cu ciocolată albă
Ingrediente:
SINFONIA BIANCO | 300g |
Frișcă (1) | 150g |
Frișcă (2) | semi bătută 350g |
Apă | 50g |
LILLY NEUTRO | 50g |
Mod de preparare:
Topiți ciocolata albă la 45°C, adăugați-o la frișca lichidă (1), amestecați până la obținerea unui ganaj fin și omogen. Deoparte bateți frișca (2), apa și LILLY NEUTRO, obținând o consisțență fină. Încorporați frișca proaspăt bătută la ganaj și amestecați ușor. Pentru obținerea unei consistențe ideale a mousse-ului se recomandă ca frișca să nu fie complet bătută și să fie adăugată în două părți.
Glazură
Ingrediente:
MIRROR LAMPONE | cât este nevoie |
Compoziția finală
Cu ajutorul unui sac poș puneți în forme de silicon pentru mono porții mousse-ul de ciocolată albă până la jumătatea formei. Adăugați în centru inserția de zmeură. Tot cu ajutorul unui sac poș puneți deasupra inserției de zmeură mousse-ul cu inserție de mousse cu zmeură, lăsând un spațiu de circa 1cm. La final puneți financier-ul de migdale cu discul crocant de caramel sărat. Puneți în șoc frig sau congelator până la înghețarea completă. Scoateți mono porțiile din forme și acoperiți cu MIRROR LAMPONE încălzit la 50°C.
Ingrediente: Mirror - glazuri oglinda la cald si la rece, Pralin delicrisp - pasta crocanta pentru umpluturi, Vigor Baking - praf de copt, Lilly - mix pentru bavarese, mousse, semifreddo, Avoletta - pudra de migdale si zahar, Sinfonia cioccolato bianco 34% - ciocolata alba, Fruttidor zmeură 70% bucăți de fruct