TARTA ZEN TROPICALA CU CARAMEL




Aluat fraged cu migdale

Ingrediente:
 
TOP FROLLA 1050g
Unt 82% 260g
Ouă întregi  175g
Făină de migdale 115g
Zahăr granulat 90g
Sare fină 4g


Mod de preparare:

Amestecați toate ingredientele într-un mixer planetar tip frunză, apoi lăsați în frigider să se odihnească.

Întindeți de aprox. 3,5mm și puneți aluatul în matrițe speciale/inele microforate "Silikomart Tarte Ring Round".

Lăsați la răcit înainte de coacere. Coaceți pentru 18 minute la circa 165°C pe trapa de ventilație deschisă și cu ventilația la minim.


Cremă cu incluziuni tropicale

Ingrediente:
 
CHOCOCREAM CRUNCHY TROPICAL cât este nevoie

Mod de preparare:

Topiți CHOCOCREAM CRUNCHY TROPICAL la circa 35-40°C


Cremă de ananas

Ingrediente:
 
Lapte integral  50g
Frișcă 35% 50g
Gălbenușuri de ou 20g
Zahăr granulat  5g
LILLY NEUTRO 12,5 g
FRUTTIDOR ANANAS 150g
MINUETTO FONDENTE MADAGASCAR 72% 75G 75g

Mod de preparare:

Amestecați gălbenușul de ou și zahărul, apoi puneți la fiert laptele și smântâna, apoi încorporați cele 2 . Aducem amestecul la 84°C.

Uniți amestecul cald obținut cu ciocolata MINUETTO FONDENTE MADAGASCAR 72%, LILLY NEUTRO și FRUTTIDOR ANANAS.

Mixați amestecul și răciți.


Mousse de caramel

Ingrediente:
 
Frișcă 35%  500g
LILLY NEUTRO  50g
Apă 50g
JOYPASTE TOFFEE 30G

Mod de preparare:

Puneți toate ingredientele în mixer-ul planetar, lăsați până când se obține un amestec fin semi-montat, turnați-l în matrița "Silikomart Kit Tarte Ring Palet".

Puneți în șoc frig la -40°C sau la congelator până se întărește.


Glazura și decorarea

Ingrediente:
 
MIRROR NEUTRAL - glazură oglindă  cât este nevoie
SCAGLIETTE CIOCCOLATO PURO LATE cât este nevoie


Compoziția finală

Cu ajutorul unei spatule mici sau a unei lingurițe formați un strat de aproximativ jumătate de centimetru de cremă CHOCOCREAM pe fundul și pe pereții interni ai tartei din aluat fraged.

Continuați cu crema de ananas până la umplerea tartei.

La final aplicați discul de mousse cu caramel și glazurați cu MIRROR NEUTRAL încălzit la 50°C.

Decorați cu SCAGLIETTE AL LATTE, DOBLA SPIRAL DARK 77051, MINI ELEGANCE DARK.

Ingrediente: Minuetto - ciocolata mono-origine, Scaglietta - fulgi din surogat de ciocolata pentru decor, Mirror - glazuri oglinda la cald si la rece, Top frolla - mix aluat fraged, JOYPASTE TOFFEE, Lilly - mix pentru bavarese, mousse, semifreddo, Fruttidor ananas 70% bucăți de fruct, Chococream Crunchy Tropical - Crema Crunchy Tropical
Acest website folosește cookie-uri proprii și ale unor terțe părți pentru a personaliza conținutul și pentru a analiza traficul pe www.azariafood.ro. În plus, partenerii noștri de social media, de publicitate și de analiză pot avea informații despre felul în care folosești site-ul, aceștia putându-le combina cu alte informații pe care le-ai furnizat sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor online.