TARTA ZEN TROPICALA CU CARAMEL
.png)
Aluat fraged cu migdale
Ingrediente:
TOP FROLLA | 1050g |
Unt 82% | 260g |
Ou? întregi | 175g |
F?in? de migdale | 115g |
Zah?r granulat | 90g |
Sare fin? | 4g |
Mod de preparare:
Amesteca?i toate ingredientele într-un mixer planetar tip frunz?, apoi l?sa?i în frigider s? se odihneasc?.
Întinde?i de aprox. 3,5mm ?i pune?i aluatul în matri?e speciale/inele microforate "Silikomart Tarte Ring Round".
L?sa?i la r?cit înainte de coacere. Coace?i pentru 18 minute la circa 165°C pe trapa de ventila?ie deschis? ?i cu ventila?ia la minim.
Crem? cu incluziuni tropicale
Ingrediente:
CHOCOCREAM CRUNCHY TROPICAL | cât este nevoie |
Mod de preparare:
Topi?i CHOCOCREAM CRUNCHY TROPICAL la circa 35-40°C
Crem? de ananas
Ingrediente:
Lapte integral | 50g |
Fri?c? 35% | 50g |
G?lbenu?uri de ou | 20g |
Zah?r granulat | 5g |
LILLY NEUTRO | 12,5 g |
FRUTTIDOR ANANAS | 150g |
MINUETTO FONDENTE MADAGASCAR 72% 75G | 75g |
Mod de preparare:
Amesteca?i g?lbenu?ul de ou ?i zah?rul, apoi pune?i la fiert laptele ?i smântâna, apoi încorpora?i cele 2 . Aducem amestecul la 84°C.
Uni?i amestecul cald ob?inut cu ciocolata MINUETTO FONDENTE MADAGASCAR 72%, LILLY NEUTRO ?i FRUTTIDOR ANANAS.
Mixa?i amestecul ?i r?ci?i.
Mousse de caramel
Ingrediente:
Fri?c? 35% | 500g |
LILLY NEUTRO | 50g |
Ap? | 50g |
JOYPASTE TOFFEE | 30G |
Mod de preparare:
Pune?i toate ingredientele în mixer-ul planetar, l?sa?i pân? când se ob?ine un amestec fin semi-montat, turna?i-l în matri?a "Silikomart Kit Tarte Ring Palet".
Pune?i în ?oc frig la -40°C sau la congelator pân? se înt?re?te.
Glazura ?i decorarea
Ingrediente:
MIRROR NEUTRAL - glazur? oglind? | cât este nevoie |
SCAGLIETTE CIOCCOLATO PURO LATE | cât este nevoie |
Compozi?ia final?
Cu ajutorul unei spatule mici sau a unei linguri?e forma?i un strat de aproximativ jum?tate de centimetru de crem? CHOCOCREAM pe fundul ?i pe pere?ii interni ai tartei din aluat fraged.
Continua?i cu crema de ananas pân? la umplerea tartei.
La final aplica?i discul de mousse cu caramel ?i glazura?i cu MIRROR NEUTRAL înc?lzit la 50°C.
Decora?i cu SCAGLIETTE AL LATTE, DOBLA SPIRAL DARK 77051, MINI ELEGANCE DARK.
Ingrediente: Minuetto - ciocolata mono-origine, Scaglietta - fulgi din surogat de ciocolata pentru decor, Mirror - glazuri oglinda la cald si la rece, Top frolla - mix aluat fraged, JOYPASTE TOFFEE, Lilly - mix pentru bavarese, mousse, semifreddo, Fruttidor ananas 70% buc??i de fruct, Chococream Crunchy Tropical - Crema Crunchy Tropical