TARTA ZEN TROPICALA CU CARAMEL




Aluat fraged cu migdale

Ingrediente:
 
TOP FROLLA 1050g
Unt 82% 260g
Ouă întregi  175g
Făină de migdale 115g
Zahăr granulat 90g
Sare fină 4g


Mod de preparare:

AmestecaÈ›i toate ingredientele într-un mixer planetar tip frunză, apoi lăsaÈ›i în frigider să se odihnească.

ÎntindeÈ›i de aprox. 3,5mm È™i puneÈ›i aluatul în matriÈ›e speciale/inele microforate "Silikomart Tarte Ring Round".

LăsaÈ›i la răcit înainte de coacere. CoaceÈ›i pentru 18 minute la circa 165°C pe trapa de ventilaÈ›ie deschisă È™i cu ventilaÈ›ia la minim.


Cremă cu incluziuni tropicale

Ingrediente:
 
CHOCOCREAM CRUNCHY TROPICAL cât este nevoie

Mod de preparare:

TopiÈ›i CHOCOCREAM CRUNCHY TROPICAL la circa 35-40°C


Cremă de ananas

Ingrediente:
 
Lapte integral  50g
Frișcă 35% 50g
Gălbenușuri de ou 20g
Zahăr granulat  5g
LILLY NEUTRO 12,5 g
FRUTTIDOR ANANAS 150g
MINUETTO FONDENTE MADAGASCAR 72% 75G 75g

Mod de preparare:

AmestecaÈ›i gălbenuÈ™ul de ou È™i zahărul, apoi puneÈ›i la fiert laptele È™i smântâna, apoi încorporaÈ›i cele 2 . Aducem amestecul la 84°C.

Uniți amestecul cald obținut cu ciocolata MINUETTO FONDENTE MADAGASCAR 72%, LILLY NEUTRO și FRUTTIDOR ANANAS.

Mixați amestecul și răciți.


Mousse de caramel

Ingrediente:
 
FriÈ™că 35%  500g
LILLY NEUTRO  50g
Apă 50g
JOYPASTE TOFFEE 30G

Mod de preparare:

PuneÈ›i toate ingredientele în mixer-ul planetar, lăsaÈ›i până când se obÈ›ine un amestec fin semi-montat, turnaÈ›i-l în matriÈ›a "Silikomart Kit Tarte Ring Palet".

PuneÈ›i în È™oc frig la -40°C sau la congelator până se întăreÈ™te.


Glazura și decorarea

Ingrediente:
 
MIRROR NEUTRAL - glazură oglindă  cât este nevoie
SCAGLIETTE CIOCCOLATO PURO LATE cât este nevoie


Compoziția finală

Cu ajutorul unei spatule mici sau a unei lingurițe formați un strat de aproximativ jumătate de centimetru de cremă CHOCOCREAM pe fundul și pe pereții interni ai tartei din aluat fraged.

ContinuaÈ›i cu crema de ananas până la umplerea tartei.

La final aplicaÈ›i discul de mousse cu caramel È™i glazuraÈ›i cu MIRROR NEUTRAL încălzit la 50°C.

Decorați cu SCAGLIETTE AL LATTE, DOBLA SPIRAL DARK 77051, MINI ELEGANCE DARK.

Ingrediente: Minuetto - ciocolata mono-origine, Scaglietta - fulgi din surogat de ciocolata pentru decor, Mirror - glazuri oglinda la cald si la rece, Top frolla - mix aluat fraged, JOYPASTE TOFFEE, Lilly - mix pentru bavarese, mousse, semifreddo, Fruttidor ananas 70% bucăți de fruct, Chococream Crunchy Tropical - Crema Crunchy Tropical
Acest website folosește cookie-uri proprii și ale unor terțe părți pentru a personaliza conținutul și pentru a analiza traficul pe www.azariafood.ro. În plus, partenerii noștri de social media, de publicitate și de analiză pot avea informații despre felul în care folosești site-ul, aceștia putându-le combina cu alte informații pe care le-ai furnizat sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor online.