TARTA ZEN TROPICALA CU CARAMEL
.png)
Aluat fraged cu migdale
Ingrediente:
TOP FROLLA | 1050g |
Unt 82% | 260g |
Ouă întregi | 175g |
Făină de migdale | 115g |
Zahăr granulat | 90g |
Sare fină | 4g |
Mod de preparare:
AmestecaÈ›i toate ingredientele într-un mixer planetar tip frunză, apoi lăsaÈ›i în frigider să se odihnească.
ÎntindeÈ›i de aprox. 3,5mm È™i puneÈ›i aluatul în matriÈ›e speciale/inele microforate "Silikomart Tarte Ring Round".
LăsaÈ›i la răcit înainte de coacere. CoaceÈ›i pentru 18 minute la circa 165°C pe trapa de ventilaÈ›ie deschisă È™i cu ventilaÈ›ia la minim.
Cremă cu incluziuni tropicale
Ingrediente:
CHOCOCREAM CRUNCHY TROPICAL | cât este nevoie |
Mod de preparare:
TopiÈ›i CHOCOCREAM CRUNCHY TROPICAL la circa 35-40°C
Cremă de ananas
Ingrediente:
Lapte integral | 50g |
Frișcă 35% | 50g |
Gălbenușuri de ou | 20g |
Zahăr granulat | 5g |
LILLY NEUTRO | 12,5 g |
FRUTTIDOR ANANAS | 150g |
MINUETTO FONDENTE MADAGASCAR 72% 75G | 75g |
Mod de preparare:
AmestecaÈ›i gălbenuÈ™ul de ou È™i zahărul, apoi puneÈ›i la fiert laptele È™i smântâna, apoi încorporaÈ›i cele 2 . Aducem amestecul la 84°C.
Uniți amestecul cald obținut cu ciocolata MINUETTO FONDENTE MADAGASCAR 72%, LILLY NEUTRO și FRUTTIDOR ANANAS.
Mixați amestecul și răciți.
Mousse de caramel
Ingrediente:
Frișcă 35% | 500g |
LILLY NEUTRO | 50g |
Apă | 50g |
JOYPASTE TOFFEE | 30G |
Mod de preparare:
PuneÈ›i toate ingredientele în mixer-ul planetar, lăsaÈ›i până când se obÈ›ine un amestec fin semi-montat, turnaÈ›i-l în matriÈ›a "Silikomart Kit Tarte Ring Palet".
PuneÈ›i în È™oc frig la -40°C sau la congelator până se întăreÈ™te.
Glazura și decorarea
Ingrediente:
MIRROR NEUTRAL - glazură oglindă | cât este nevoie |
SCAGLIETTE CIOCCOLATO PURO LATE | cât este nevoie |
Compoziția finală
Cu ajutorul unei spatule mici sau a unei lingurițe formați un strat de aproximativ jumătate de centimetru de cremă CHOCOCREAM pe fundul și pe pereții interni ai tartei din aluat fraged.
ContinuaÈ›i cu crema de ananas până la umplerea tartei.
La final aplicaÈ›i discul de mousse cu caramel È™i glazuraÈ›i cu MIRROR NEUTRAL încălzit la 50°C.
Decorați cu SCAGLIETTE AL LATTE, DOBLA SPIRAL DARK 77051, MINI ELEGANCE DARK.
Ingrediente: Minuetto - ciocolata mono-origine, Scaglietta - fulgi din surogat de ciocolata pentru decor, Mirror - glazuri oglinda la cald si la rece, Top frolla - mix aluat fraged, JOYPASTE TOFFEE, Lilly - mix pentru bavarese, mousse, semifreddo, Fruttidor ananas 70% bucăți de fruct, Chococream Crunchy Tropical - Crema Crunchy Tropical