TARTA ZEN TROPICALA CU CARAMEL
Aluat fraged cu migdale
Ingrediente:
TOP FROLLA | 1050g |
Unt 82% | 260g |
Ouă întregi | 175g |
Făină de migdale | 115g |
Zahăr granulat | 90g |
Sare fină | 4g |
Mod de preparare:
Amestecați toate ingredientele într-un mixer planetar tip frunză, apoi lăsați în frigider să se odihnească.
Întindeți de aprox. 3,5mm și puneți aluatul în matrițe speciale/inele microforate "Silikomart Tarte Ring Round".
Lăsați la răcit înainte de coacere. Coaceți pentru 18 minute la circa 165°C pe trapa de ventilație deschisă și cu ventilația la minim.
Cremă cu incluziuni tropicale
Ingrediente:
CHOCOCREAM CRUNCHY TROPICAL | cât este nevoie |
Mod de preparare:
Topiți CHOCOCREAM CRUNCHY TROPICAL la circa 35-40°C
Cremă de ananas
Ingrediente:
Lapte integral | 50g |
Frișcă 35% | 50g |
Gălbenușuri de ou | 20g |
Zahăr granulat | 5g |
LILLY NEUTRO | 12,5 g |
FRUTTIDOR ANANAS | 150g |
MINUETTO FONDENTE MADAGASCAR 72% 75G | 75g |
Mod de preparare:
Amestecați gălbenușul de ou și zahărul, apoi puneți la fiert laptele și smântâna, apoi încorporați cele 2 . Aducem amestecul la 84°C.
Uniți amestecul cald obținut cu ciocolata MINUETTO FONDENTE MADAGASCAR 72%, LILLY NEUTRO și FRUTTIDOR ANANAS.
Mixați amestecul și răciți.
Mousse de caramel
Ingrediente:
Frișcă 35% | 500g |
LILLY NEUTRO | 50g |
Apă | 50g |
JOYPASTE TOFFEE | 30G |
Mod de preparare:
Puneți toate ingredientele în mixer-ul planetar, lăsați până când se obține un amestec fin semi-montat, turnați-l în matrița "Silikomart Kit Tarte Ring Palet".
Puneți în șoc frig la -40°C sau la congelator până se întărește.
Glazura și decorarea
Ingrediente:
MIRROR NEUTRAL - glazură oglindă | cât este nevoie |
SCAGLIETTE CIOCCOLATO PURO LATE | cât este nevoie |
Compoziția finală
Cu ajutorul unei spatule mici sau a unei lingurițe formați un strat de aproximativ jumătate de centimetru de cremă CHOCOCREAM pe fundul și pe pereții interni ai tartei din aluat fraged.
Continuați cu crema de ananas până la umplerea tartei.
La final aplicați discul de mousse cu caramel și glazurați cu MIRROR NEUTRAL încălzit la 50°C.
Decorați cu SCAGLIETTE AL LATTE, DOBLA SPIRAL DARK 77051, MINI ELEGANCE DARK.
Ingrediente: Minuetto - ciocolata mono-origine, Scaglietta - fulgi din surogat de ciocolata pentru decor, Mirror - glazuri oglinda la cald si la rece, Top frolla - mix aluat fraged, JOYPASTE TOFFEE, Lilly - mix pentru bavarese, mousse, semifreddo, Fruttidor ananas 70% bucăți de fruct, Chococream Crunchy Tropical - Crema Crunchy Tropical