TORT MONO-TROPICAL CU COCOS SI ANANAS
Financier de migdale
Ingrediente:
AVOLETTA | 550g |
Făină tip 0 | 50g |
Amidon de porumb | 50g |
VIGOR BAKING | 4g |
Albușuri | 370g |
Unt 82% - topit | 120g |
Mod de preparare:
Uniți ingredientele uscate într-un bol, ulterior adăugați albușurile și amestecați de mână. Adăugați untul topit și amestecați bine. Întindeți compoziția obținută pe o tavă cu hârtie de copt. Coaceți la 190-200°C în cuptorul cu ventilație pentru 8 minute cu trapa de ventilație închisă.
Inserție crocantă cu caramel sărat
Ingrediente:
PRALIN DELICRISP CARAMEL FLEUR DE SEL | cât este nevoie |
Mod de utilizare:
Întindeți compoziția obținută pe o tavă cu hârtie de copt. Coaceți la 180-190°C în cuptorul cu ventilație pentru 8-10 minute cu trapa de ventilație închisă.
Inserție cu ananas pentru decorarea tortului
Ingrediente:
FRUTTIDOR ANANAS | 100g |
Apă | 20g |
LILLY NEUTRO | 20g |
Mod de preparare:
Amestecați cu telul LILLY NEUTRO cu apa, adăugați FRUTTIDOR ANANAS și amestecați bine, puneți compoziția într-o formă de silicon pentru decorațiunea superficială.
Cremă de ananas
Ingrediente:
Lapte 3,5% | 50g |
Frișcă 35% | 50g |
Gălbenuș de ou | 20g |
Zahăr granulat | 5g |
LILLY NEUTRO | 12,5g |
FRUTTIDOR ANANAS | 150g |
RENO CONCERTO BIANCO 31,50% | 75g |
Mod de preparare:
Fierbeți laptele și frișca, deoparte într-un castron amestecați gălbenușul de ou cu zahărul, fierbeți compoziția până ajunge la 84°C. Adăugați compoziției încă calde ciocolata RENO CONCERTO BIANCO, LILLY NEUTRO și FRUTTIDOR ANANAS. Amestecați bine și puneți compoziția într-o formă de silicon cilindrica (inserție tort) și dați la șoc frig sau congelator până la congelarea completă a acestuia.
Rețetă mousse de cocos
Ingrediente:
SINFONIA CIOCOLATO BIANCO (1) | 200g |
Frișcă 35% (1) | 40g |
Apă (1) | 80g |
JOYGELATO COCCO | 25g |
Frișcă (2) | 240g |
Apă (2) | 50g |
LILLY NEUTRO | 50g |
Mod de preparare:
Topiți la 45°C ciocolata, turnați peste apă (1), frișca lichidă (1) și JOYGELATO COCCO amestecând până obțineți un ganaj fin și omogen. Deoparte amestecați frișca (2), apa (2) și LILLY NEUTRO în mixerul planetar până obțineți o consistență fină. Încorporați frișca bătută în ganaj în două părți, amestecând ușor. Cu ajutorul unu sac poș puneți compoziția în formele de silicon și adăugați inserția de ananas. Puneți toate în șoc frig sau congelator până la înghețarea completă.
Glazură transparentă
Ingrediente:
MIRROR NEUTRO | cât este nevoie |
Mod de preparare:
Încălziți la 55°C și glazurați tortul. Puneți tortul în șoc frig sau congelator pentru circa 10 minute înainte de începe decorarea.
Decorare
Glazură rocher cu ciocolata fondantă
Ingrediente:
RENO CONCERTO FONDENTE 58% | 800g |
Ulei de floarea sorelui | 200g |
Alune mărunțite | 200g |
Procedați precum la glazurile clasice rocher, la 35°C și decorați marginea tortului.
Ingrediente: Reno concerto - ciocolata negra, cu lapte si alba, Mirror - glazuri oglinda la cald si la rece, Pralin delicrisp - pasta crocanta pentru umpluturi, Vigor Baking - praf de copt, JOYGELATO COCCO, Lilly - mix pentru bavarese, mousse, semifreddo, Avoletta - pudra de migdale si zahar, Sinfonia cioccolato bianco 34% - ciocolata alba, Fruttidor ananas 70% bucăți de fruct