TORT MONO-TROPICAL CU COCOS SI ANANAS



Financier de migdale

Ingrediente:
 
AVOLETTA 550g
Făină tip 0 50g
Amidon de porumb  50g
VIGOR BAKING  4g
AlbuÈ™uri  370g
Unt 82% - topit 120g

Mod de preparare:

UniÈ›i ingredientele uscate într-un bol, ulterior adăugaÈ›i albuÈ™urile È™i amestecaÈ›i de mână. AdăugaÈ›i untul topit È™i amestecaÈ›i bine. ÎntindeÈ›i compoziÈ›ia obÈ›inută pe o tavă cu hârtie de copt. CoaceÈ›i la 190-200°C în cuptorul cu ventilaÈ›ie pentru 8 minute cu trapa de ventilaÈ›ie închisă.

Inserție crocantă cu caramel sărat

Ingrediente:
 
PRALIN DELICRISP CARAMEL FLEUR DE SEL cât este nevoie


Mod de utilizare:

ÎntindeÈ›i compoziÈ›ia obÈ›inută pe o tavă cu hârtie de copt. CoaceÈ›i la 180-190°C în cuptorul cu ventilaÈ›ie pentru 8-10 minute cu trapa de ventilaÈ›ie închisă.

 
Inserție cu ananas pentru decorarea tortului

Ingrediente:
 
FRUTTIDOR ANANAS 100g
Apă 20g
LILLY NEUTRO 20g


Mod de preparare:

AmestecaÈ›i cu telul LILLY NEUTRO cu apa, adăugaÈ›i FRUTTIDOR ANANAS È™i amestecaÈ›i bine, puneÈ›i compoziÈ›ia într-o formă de silicon pentru decoraÈ›iunea superficială.

Cremă de ananas

Ingrediente:
 
Lapte 3,5% 50g
Frișcă 35% 50g
Gălbenuș de ou 20g
Zahăr granulat  5g
LILLY NEUTRO 12,5g
FRUTTIDOR ANANAS 150g
RENO CONCERTO BIANCO 31,50% 75g

Mod de preparare:

FierbeÈ›i laptele È™i friÈ™ca, deoparte într-un castron amestecaÈ›i gălbenuÈ™ul de ou cu zahărul, fierbeÈ›i compoziÈ›ia până ajunge la 84°C. AdăugaÈ›i compoziÈ›iei încă calde ciocolata RENO CONCERTO BIANCO, LILLY NEUTRO È™i FRUTTIDOR ANANAS. AmestecaÈ›i bine È™i puneÈ›i compoziÈ›ia într-o formă de silicon cilindrica (inserÈ›ie tort) È™i daÈ›i la È™oc frig sau congelator până la congelarea completă a acestuia.

Rețetă mousse de cocos

Ingrediente:
 
SINFONIA CIOCOLATO BIANCO (1)  200g
FriÈ™că 35% (1)  40g
Apă (1)  80g
JOYGELATO COCCO 25g
FriÈ™că (2)  240g
Apă (2) 50g
LILLY NEUTRO  50g


Mod de preparare:

TopiÈ›i la 45°C ciocolata, turnaÈ›i peste apă (1), friÈ™ca lichidă (1) È™i JOYGELATO COCCO amestecând până obÈ›ineÈ›i un ganaj fin È™i omogen. Deoparte amestecaÈ›i friÈ™ca (2), apa (2) È™i LILLY NEUTRO în mixerul planetar până obÈ›ineÈ›i o consistență fină. ÎncorporaÈ›i friÈ™ca bătută în ganaj în două părÈ›i, amestecând uÈ™or. Cu ajutorul unu sac poÈ™ puneÈ›i compoziÈ›ia în formele de silicon È™i adăugaÈ›i inserÈ›ia de ananas. PuneÈ›i toate în È™oc frig sau congelator până la îngheÈ›area completă.

Glazură transparentă

Ingrediente:
 
MIRROR NEUTRO cât este nevoie

Mod de preparare:

ÎncălziÈ›i la 55°C È™i glazuraÈ›i tortul. PuneÈ›i tortul în È™oc frig sau congelator pentru circa 10 minute înainte de începe decorarea.

Decorare

Glazură rocher cu ciocolata fondantă

Ingrediente:
 
RENO CONCERTO FONDENTE 58% 800g
Ulei de floarea sorelui 200g
Alune mărunțite 200g

ProcedaÈ›i precum la glazurile clasice rocher, la 35°C È™i decoraÈ›i marginea tortului.

Ingrediente: Reno concerto - ciocolata negra, cu lapte si alba, Mirror - glazuri oglinda la cald si la rece, Pralin delicrisp - pasta crocanta pentru umpluturi, Vigor Baking - praf de copt, JOYGELATO COCCO, Lilly - mix pentru bavarese, mousse, semifreddo, Avoletta - pudra de migdale si zahar, Sinfonia cioccolato bianco 34% - ciocolata alba, Fruttidor ananas 70% bucăți de fruct
Acest website folosește cookie-uri proprii și ale unor terțe părți pentru a personaliza conținutul și pentru a analiza traficul pe www.azariafood.ro. În plus, partenerii noștri de social media, de publicitate și de analiză pot avea informații despre felul în care folosești site-ul, aceștia putându-le combina cu alte informații pe care le-ai furnizat sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor online.