TORT MONO-TROPICAL CU COCOS SI ANANAS

Financier de migdale
Ingrediente:
AVOLETTA | 550g |
F?in? tip 0 | 50g |
Amidon de porumb | 50g |
VIGOR BAKING | 4g |
Albu?uri | 370g |
Unt 82% - topit | 120g |
Mod de preparare:
Uni?i ingredientele uscate într-un bol, ulterior ad?uga?i albu?urile ?i amesteca?i de mân?. Ad?uga?i untul topit ?i amesteca?i bine. Întinde?i compozi?ia ob?inut? pe o tav? cu hârtie de copt. Coace?i la 190-200°C în cuptorul cu ventila?ie pentru 8 minute cu trapa de ventila?ie închis?.
Inser?ie crocant? cu caramel s?rat
Ingrediente:
PRALIN DELICRISP CARAMEL FLEUR DE SEL | cât este nevoie |
Mod de utilizare:
Întinde?i compozi?ia ob?inut? pe o tav? cu hârtie de copt. Coace?i la 180-190°C în cuptorul cu ventila?ie pentru 8-10 minute cu trapa de ventila?ie închis?.
Inser?ie cu ananas pentru decorarea tortului
Ingrediente:
FRUTTIDOR ANANAS | 100g |
Ap? | 20g |
LILLY NEUTRO | 20g |
Mod de preparare:
Amesteca?i cu telul LILLY NEUTRO cu apa, ad?uga?i FRUTTIDOR ANANAS ?i amesteca?i bine, pune?i compozi?ia într-o form? de silicon pentru decora?iunea superficial?.
Crem? de ananas
Ingrediente:
Lapte 3,5% | 50g |
Fri?c? 35% | 50g |
G?lbenu? de ou | 20g |
Zah?r granulat | 5g |
LILLY NEUTRO | 12,5g |
FRUTTIDOR ANANAS | 150g |
RENO CONCERTO BIANCO 31,50% | 75g |
Mod de preparare:
Fierbe?i laptele ?i fri?ca, deoparte într-un castron amesteca?i g?lbenu?ul de ou cu zah?rul, fierbe?i compozi?ia pân? ajunge la 84°C. Ad?uga?i compozi?iei înc? calde ciocolata RENO CONCERTO BIANCO, LILLY NEUTRO ?i FRUTTIDOR ANANAS. Amesteca?i bine ?i pune?i compozi?ia într-o form? de silicon cilindrica (inser?ie tort) ?i da?i la ?oc frig sau congelator pân? la congelarea complet? a acestuia.
Re?et? mousse de cocos
Ingrediente:
SINFONIA CIOCOLATO BIANCO (1) | 200g |
Fri?c? 35% (1) | 40g |
Ap? (1) | 80g |
JOYGELATO COCCO | 25g |
Fri?c? (2) | 240g |
Ap? (2) | 50g |
LILLY NEUTRO | 50g |
Mod de preparare:
Topi?i la 45°C ciocolata, turna?i peste ap? (1), fri?ca lichid? (1) ?i JOYGELATO COCCO amestecând pân? ob?ine?i un ganaj fin ?i omogen. Deoparte amesteca?i fri?ca (2), apa (2) ?i LILLY NEUTRO în mixerul planetar pân? ob?ine?i o consisten?? fin?. Încorpora?i fri?ca b?tut? în ganaj în dou? p?r?i, amestecând u?or. Cu ajutorul unu sac po? pune?i compozi?ia în formele de silicon ?i ad?uga?i inser?ia de ananas. Pune?i toate în ?oc frig sau congelator pân? la înghe?area complet?.
Glazur? transparent?
Ingrediente:
MIRROR NEUTRO | cât este nevoie |
Mod de preparare:
Înc?lzi?i la 55°C ?i glazura?i tortul. Pune?i tortul în ?oc frig sau congelator pentru circa 10 minute înainte de începe decorarea.
Decorare
Glazur? rocher cu ciocolata fondant?
Ingrediente:
RENO CONCERTO FONDENTE 58% | 800g |
Ulei de floarea sorelui | 200g |
Alune m?run?ite | 200g |
Proceda?i precum la glazurile clasice rocher, la 35°C ?i decora?i marginea tortului.
Ingrediente: Reno concerto - ciocolata negra, cu lapte si alba, Mirror - glazuri oglinda la cald si la rece, Pralin delicrisp - pasta crocanta pentru umpluturi, Vigor Baking - praf de copt, JOYGELATO COCCO, Lilly - mix pentru bavarese, mousse, semifreddo, Avoletta - pudra de migdale si zahar, Sinfonia cioccolato bianco 34% - ciocolata alba, Fruttidor ananas 70% buc??i de fruct