TORT MONO-TROPICAL CU COCOS SI ANANAS

Financier de migdale
Ingrediente:
AVOLETTA | 550g |
Făină tip 0 | 50g |
Amidon de porumb | 50g |
VIGOR BAKING | 4g |
Albușuri | 370g |
Unt 82% - topit | 120g |
Mod de preparare:
UniÈ›i ingredientele uscate într-un bol, ulterior adăugaÈ›i albuÈ™urile È™i amestecaÈ›i de mână. AdăugaÈ›i untul topit È™i amestecaÈ›i bine. ÎntindeÈ›i compoziÈ›ia obÈ›inută pe o tavă cu hârtie de copt. CoaceÈ›i la 190-200°C în cuptorul cu ventilaÈ›ie pentru 8 minute cu trapa de ventilaÈ›ie închisă.
Inserție crocantă cu caramel sărat
Ingrediente:
PRALIN DELICRISP CARAMEL FLEUR DE SEL | cât este nevoie |
Mod de utilizare:
ÎntindeÈ›i compoziÈ›ia obÈ›inută pe o tavă cu hârtie de copt. CoaceÈ›i la 180-190°C în cuptorul cu ventilaÈ›ie pentru 8-10 minute cu trapa de ventilaÈ›ie închisă.
Inserție cu ananas pentru decorarea tortului
Ingrediente:
FRUTTIDOR ANANAS | 100g |
Apă | 20g |
LILLY NEUTRO | 20g |
Mod de preparare:
AmestecaÈ›i cu telul LILLY NEUTRO cu apa, adăugaÈ›i FRUTTIDOR ANANAS È™i amestecaÈ›i bine, puneÈ›i compoziÈ›ia într-o formă de silicon pentru decoraÈ›iunea superficială.
Cremă de ananas
Ingrediente:
Lapte 3,5% | 50g |
Frișcă 35% | 50g |
Gălbenuș de ou | 20g |
Zahăr granulat | 5g |
LILLY NEUTRO | 12,5g |
FRUTTIDOR ANANAS | 150g |
RENO CONCERTO BIANCO 31,50% | 75g |
Mod de preparare:
FierbeÈ›i laptele È™i friÈ™ca, deoparte într-un castron amestecaÈ›i gălbenuÈ™ul de ou cu zahărul, fierbeÈ›i compoziÈ›ia până ajunge la 84°C. AdăugaÈ›i compoziÈ›iei încă calde ciocolata RENO CONCERTO BIANCO, LILLY NEUTRO È™i FRUTTIDOR ANANAS. AmestecaÈ›i bine È™i puneÈ›i compoziÈ›ia într-o formă de silicon cilindrica (inserÈ›ie tort) È™i daÈ›i la È™oc frig sau congelator până la congelarea completă a acestuia.
Rețetă mousse de cocos
Ingrediente:
SINFONIA CIOCOLATO BIANCO (1) | 200g |
Frișcă 35% (1) | 40g |
Apă (1) | 80g |
JOYGELATO COCCO | 25g |
Frișcă (2) | 240g |
Apă (2) | 50g |
LILLY NEUTRO | 50g |
Mod de preparare:
TopiÈ›i la 45°C ciocolata, turnaÈ›i peste apă (1), friÈ™ca lichidă (1) È™i JOYGELATO COCCO amestecând până obÈ›ineÈ›i un ganaj fin È™i omogen. Deoparte amestecaÈ›i friÈ™ca (2), apa (2) È™i LILLY NEUTRO în mixerul planetar până obÈ›ineÈ›i o consistență fină. ÎncorporaÈ›i friÈ™ca bătută în ganaj în două părÈ›i, amestecând uÈ™or. Cu ajutorul unu sac poÈ™ puneÈ›i compoziÈ›ia în formele de silicon È™i adăugaÈ›i inserÈ›ia de ananas. PuneÈ›i toate în È™oc frig sau congelator până la îngheÈ›area completă.
Glazură transparentă
Ingrediente:
MIRROR NEUTRO | cât este nevoie |
Mod de preparare:
ÎncălziÈ›i la 55°C È™i glazuraÈ›i tortul. PuneÈ›i tortul în È™oc frig sau congelator pentru circa 10 minute înainte de începe decorarea.
Decorare
Glazură rocher cu ciocolata fondantă
Ingrediente:
RENO CONCERTO FONDENTE 58% | 800g |
Ulei de floarea sorelui | 200g |
Alune mărunțite | 200g |
ProcedaÈ›i precum la glazurile clasice rocher, la 35°C È™i decoraÈ›i marginea tortului.
Ingrediente: Reno concerto - ciocolata negra, cu lapte si alba, Mirror - glazuri oglinda la cald si la rece, Pralin delicrisp - pasta crocanta pentru umpluturi, Vigor Baking - praf de copt, JOYGELATO COCCO, Lilly - mix pentru bavarese, mousse, semifreddo, Avoletta - pudra de migdale si zahar, Sinfonia cioccolato bianco 34% - ciocolata alba, Fruttidor ananas 70% bucăți de fruct